Prvenstvo putuje do Chorvátska

Prvenstvo putuje do Chorvátska

 

Vyvrcholením tohtoročnej sezóny bol pre vodnopólových veteránov KVP Kúpele Piešťany turnaj na domácom kúpalisku EVA. Turnaj má už niekoľko rokov názov Anti Kajlich Cup a počas prvého októbrového víkendu na ňom hralo o prvenstvo päť mužstiev hráčov nad 35 rokov z Ukrajiny, Maďarska, Chorvátska a Slovenska. Najstarším hráčom turnaja bol bývalý čs. reprezentant, 69-ročný Piešťanec Ivan Kolárik.
 
Prvé miesto na turnaji patrilo veteránom z chorvátskeho Omišu, ktorí stratili jediný bod za remízu 7:7 s domácimi Piešťanmi. V ostatných zápasoch zdolali Chorváti maďarský BVSC Budapešť 7:6, ukrajinské Dynamo Ľvov 7:5 a bratislavskú Sláviu UK 10:3. Druhá priečka sa s piatimi bodmi ušla pólistom KVP Kúpele. Tí vyhrali v úvodnom zápase turnaja nad Ľvovom 7:3, keď sa strelecky darilo hlavne Polákovi, ktorý dal tri góly víťazného mužstva. R. Berlanský skóroval dvakrát, Kolárik a Štefka raz. V ďalšom zápase zdolali Piešťanci Sláviu UK 6:4, keď dvakrát bol úspešný Racík a po jednom góle pridali Polák, Kolárik, Štefka a R. Berlanský. Škoda, že vo zvyšných dvoch zápasoch už domáci vodní pólisti nepokračovali v nastúpenom trende.
S chorvátskym Omišom, ktorý napokon celý turnaj vyhral, sme síce viedli počas celého zápasu o jeden až dva góly, no nakoniec sa zápas skončil remízou, keď Chorváti vyrovnali v poslednej sekunde zápasu z pokutového hodu,“ opísal nám rozhodujúci zápas o prvenstvo piešťanský brankár Róbert Chlpek. Tri góly KVP dal Štefka a po dva pridali Baranovič a Polák. V záverečnom štvrtom stretnutí Piešťanci podľahli Budapešti 4:7, hoci vyhrali prvú štvrtinu 2:1. Potom už dominovali technicky vyspelí maďarskí hráči, ktorí uštedrili Piešťancom jedinú prehru v turnaji. V tomto zápase dali za KVP po jednom góle Polák, Baranovič, Adamkovič a Reichel.
 
Výsledky zvyšných zápasov: Bratislava - Budapešť 6:10, Bratislava - Ľvov 9:7 a Ľvov - Budapešť 5:3. Turnaj vyhral VK Omiš so 7 bodmi pred KVP Kúpele Piešťany (5), BVSC Budapeľť (4), Sláviou UK ( 2) a Dynamo Ľvov (2).
 
Piešťanci hrali na turnaji v tejto zostave: Chlpek, Boba - Baranovič, M. Petričevič, Polák, M. Berlanský, Hašek, Repáš, Kolárik, Štefka, R. Berlanský, Reichel, Adamkovič, Racík, Brna.
 
(na)

 Na snímke je brankár Róbert Chlpek pri úspešnom zákroku.

Foto: Silvia Kalnická