Ovečkin potešený výhrou nad Zdenom Chárom

Ovečkin potešený výhrou nad Zdenom Chárom

Už dvakrát si Zdeno Chára zahral v drese tímu HC Lev Praha hrajúceho v ruskej KHL, no zatiaľ ani raz sa nemohol radovať z výhry. V utorok prehralo jeho družstvo pred tisícmi divákov proti Dinamu Moskva tesne 0:1.

Dočasná výluka NHL spôsobila migráciu zámorských hokejistov do európskych klubov. Vynikajúci Zdeno Chára momentálne pôsobiaci v českom tíme sa ale bude musieť o výhru svojho družstva usilovať o niečo viac. Tipovanie výsledku posledného zápasu proti Moskve si predstavoval trochu inak. Kritiku smeroval najmä na stav ľadu a povedal: „S pukom sa nedalo zvlášť na začiatkoch tretín nič vymyslieť. Rozhodcovia mali zvážiť, či je bezpečné na tom pokračovať. Lepšia komunikácia medzi tímom, ktorý sa stará o ľad, a rozhodcami, by padla vhod. Možno by neuškodilo dať dve minúty navyše, aby ľad poriadne zatvrdol.“

V dvoch odohraných zápasoch si Chára zahral aj proti Rusom pôsobiacim v NHL. Prvý zápas čelil Kovaľčukovi, v tom druhom sa zase ocitol proti Ovečkinovi. Širšie ihrisko však spôsobilo, že s ruskou hviezdou príliš neprichádzal do kontaktu.

Alexander Ovečkin bol strelcom jediného gólu Dinama. Skórovať sa mu podarilo už v prvej tretine, keď využil zmätok a neprehľadnú situáciu pred českou bránkou. Po zápase vyjadril svoji radosť nad porazením Zdena Cháru.

Zaujímavý hokej ponúka aj slovenská Extraliga. Tabuľke momentálne vedie Zvolen so ziskom 29. bodov a náskokom až 9 bodov nad druhými Košicami. Zápasy 10. kola sú na programe už tento štvrtok a piatok.


Autor: Juraj Mička
Zdroj: sport.cz, hokej.sk