Problém absencie pripojenia na kanalizáciu má jednoduché riešenie

Problém absencie pripojenia na kanalizáciu má jednoduché riešenie

Pri stavbe domu môže človek naraziť na množstvo problémov, ktoré potrebujú nájdenie vhodného riešenia. A čo pri stavbe, niekedy vzniká problém už pri hľadaní vhodného pozemku. A nemyslíme ani tak nemožnosť nájsť nejaký pozemok ako skôr situáciu, že váš vysnený pozemok sa bude nachádzať v lokalite, v ktorej absentuje možnosť pripojenia na kanalizačný systém.

Betónové žumpy sú spoľahlivým riešením

Aj keď sme absenciu kanalizácie nazvali problémom, v skutočnosti sa táto situácia dá vyriešiť veľmi jednoducho. Stačí si z ponuky betónových žúmp Čadca vybrať žumpu vhodnú pre svoju stavbu.

Prečo sa vlastne rozhodnúť práve pre betónovú žumpu? Ide totiž o spoľahlivé a rokmi overené riešenie. Vyrábajú sa z vystuženého betónu ošetreného špeciálnym asfaltovým náterom. Sú vďaka tomu pevné a majú veľmi dlhú životnosť. Mimochodom, ich nepriepustnosť je garantovaná certifikátom.

Ku každej žumpe patrí betónový nadstavec, poklop, komín a neprejazdová doska. Za príplatok je možné mať liatinové veko, prejazdovú dosku a zariadenie na meranie kvapaliny. Ide o riešenie, ktoré nevyžaduje takmer žiadnu údržbu (až na odčerpávanie).

Pozor na výber vhodného objemu žumpy

S odčerpávaním žumpy súvisí zrejme najdôležitejší parameter, ktorému sa pri výbere žumpy nevyhnete. Je ním objem. Na ten si treba dať veľký pozor, pretože ak by ste si vybrali príliš malú žumpu, museli by ste ju dávať odčerpávať príliš často. A to by rozhodne nebolo komfortné.

To aký objem žumpy je vhodný, závisí samozrejme od počtu členov domácnosti a od množstva spotrebovanej vody. Pre bežné rodiny sa odporúčajú žumpy s objemom 10 – 12 m3. Takáto žumpa zabezpečí v drvivej väčšine prípadov dostatočný objem a zároveň pôjde stále o žumpu z kategórie výhodných lacných žúmp.

Čo sa týka dovozu žumpy, je potrebné mať pripravenú stavebnú jamu, do ktorej bude žumpa uložená. Samozrejme ak by ste mali akékoľvek otázky ohľadom výberu a nákupu žumpy, predajca vám ochotne poradí.