Prichádzate o vlasy? Toto je 5 tipov, aby vám znovu narástli

Prichádzate o vlasy? Toto je 5 tipov, aby vám znovu narástli

Trápi vás nadmerný úbytok vlasov? Tento problém sa častejšie týka mužov, ale môže potrápiť aj ženy. Každý človek príde denne približne o 100 až 150 vlasov. Takéto vypadávanie vlasov je úplne prirodzené. Ak vám však vlasy začnú vydávať vo väčšej miere, signalizuje to problém.

Aj keď je náhla strata vlasov vo väčšine prípadov riadnym náporom na psychiku, dnes už nie je dôvod prepadať depresiám. Súčasná medicína napreduje v každej oblasti a riešenie na alopéciu - vypadávanie vlasov a hroziacu plešatosť existuje pre tých, ktorým vlasy vypadávajú kvôli nepriaznivej genetike, ale i pre tých, ktorí o vlasy prišli kvôli iným dôvodom. Či už fyzickým alebo psychickým. Prinášame 5 tipov ako bojovať so stratou vlasov.

    1. Starajte sa o svoje vlasy
Zvýšenou starostlivosťou o vaše vlasy rozhodne nič nepokazíte. Zmeňte účes, začnite si vlasy šetrnejšie umývať, nesušte si mokré vlasy uterákom a učešte ich až keď samé prirodzene uschnú. Vašim vlasom určite prospeje aj to, keď im doprajete ošetrujúce doplnky, ktoré podporia ich výživu.

    2. Zmeňte stravu
Vypadávanie hlasov môže byť odrazom našej fyzickej kondície a tiež nekvalitnej stravy. Úprava jedálnička vám určite prospeje a navyše môže v niektorých prípadoch zastaviť aj nadmerné vypadávanie vlasov. Odborníci odporúčajú do stravy zaradiť látky prospešné výžive vlasov, ako sú omega-3 mastné kyseliny, vitamíny A, B, C, železo, biotín a zinok. Pri nedostatku železa je jedným z prejavov práve vypadávanie vlasov. Ak chcete zistiť, ako na tom ste, nechajte si u lekára urobiť krvný test.

    3. Vyskúšajte nové prípravky
Problémom pri nadmernom vypadávaní vlasov môže byť aj to, že používate nesprávne prípravky na úpravu vlasov, ako sú šampóny, gély a pomády. Tie zbytočne zaťažujú vlasy a k dispozícii sú už aj prírodné varianty alebo také, ktoré vaše vlasy chránia a vyživujú. Stačí sa poradiť s odborníkom alebo vo vašej lekárni.

    4. Vyskúšajte liečbu kmeňovými bunkami
Ak ste vyskúšali všetky predchádzajúce spôsoby a nič nefunguje, je tu nové riešenie pre vás. Ide o revolučnú terapiu Regenera. Tá je jednoduchá, účinná  a bezbolestná. Špeciálne vyvinutý prístroj efektívne využíva telu vlastné kmeňové bunky na čo najlepší boj proti vypadávaniu a rednutiu vlasov a plešatosti. „Táto technológia sa už úspešne využíva vo viac ako 50-tich krajinách sveta. Zákrok trvá menej ako hodinu a jeho výhodou je, že pacient je sám sebe darcom kmeňových buniek. Pri miniinvazívnom zákroku dochádza k odberu malých kúskov tkaniva, približne veľkosti 3 mm, z oblasti záhlavia. Odobrané vzorky tkaniva sa upravia pomocou systému Regenera Activa a následne aplikujú jemnými mikrovpichmi do oblasti postihnutej padaním vlasov,“ opisuje zákrok  MUDr. Ján Popovič z Inštitútu Dr. Popoviča.

    5. Zvážte transplantáciu
Ak vám nepomáha ani úprava jedálnička a vlasy sú v zlej kondícii alebo vypadávajú, je vhodné s pomocou odborníka pátrať po príčine. Tou môže byť geneticky podmienená androgénna alopécia či iný zdravotný problém. Ak ste rozhodnutí, že vypadávanie vlasov vám prekáža, určite zvážte transplantáciu vlasov. Pozitívne príklady svetových celebrít ako Elton John a Wayne Rooney jasne ukazuje, že transplantácia vlasov je efektívnym riešením.  „V prípade, že o vlasy prichádzate, je jedinou cestou, ako ich získať späť natrvalo, transplantácia. Transplantovanie vlasových cibuliek zo zadnej časti hlavy, je účinným a navyše minimálne bolestivým zákrokom,“ vysvetľuje MUDr. Ján Popovič.