Prečo sa poistiť na cesty, ak cestujete s celou rodinou?

Prečo sa poistiť na cesty, ak cestujete s celou rodinou?

Rodinná dovolenka je nezabudnuteľným zážitkom pre všetkých členov rodiny. Chvíle vytúženého oddychu, poznávania nových miest i vychutnávania si miestnej gastronómie ocenia rovnako malí i veľkí.

Ak sa chystáte na rodinnú dovolenku, je potrebné zbaliť si nielen doklady, oblečenie, knihy a rodinnú lekárničku, ale myslieť aj na cestovné poistenie. Cestovné poistenie zahŕňa krátkodobé cestovné poistenie v poisťovni Union do zahraničia i do hôr, ale aj doplnkové poistenia.

Prečo sa oplatí poistiť sa na cesty?

Cestovné poistenie vám v prípade potreby zabezpečí ošetrenie u lekára

Samozrejme, nikto z nás nejde na dovolenku s tým, že sa niečo nepríjemné stane. No zároveň to nemôžeme ani vylúčiť, a preto je potrebné, aby sme boli pripravení na všetko, vrátane chorôb či úrazov.

Cestovné poistenie od poisťovne Union kryje riziká v podobe akútnej choroby, úmrtia i úrazu. Samozrejmosťou je telefonická asistencia, teda v prípade potreby môžete využiť nonstop asistenčnú službu, v ktorej vám profesionáli v náročných situáciách poradia, čo robiť.

S cestovným poistením máte istotu, že v prípade nepredvídateľných udalostí na dovolenke, ktoré ohrozujú vaše zdravie alebo zdravie blízkych, vám cestovné poistenie kryje chrbát a získate ošetrenie, ktoré potrebujete.

Cestovné poistenie zvyčajne hradí náklady za ambulantné ošetrenie, poplatky za pobyt v nemocnici a liečbu, laboratórne testy, lieky či zubnú starostlivosť.

Cestovné poistenie si môžete vybaviť v ktorejkoľvek pobočke poisťovne alebo prostredníctvom sms. Výhodné je cestovné poistenie online, ktoré uzatvoríte z pohodlia domova v priebehu niekoľkých minút. Vyskladáte si ho presne na mieru, pretože v poisťovni Union máte k dispozícii aj voliteľné pripoistenia.

Chráni váš majetok

Cestovné poistenie vám dáva možnosť výberovo sa pripoistiť. Pripoistenie sa vzťahuje, napríklad na batožinu do 4 000 eur, cestovné doklady do 500 eur, škody na zdraví a živote spôsobené neúmyselným konaním tretej osobe, škody na majetku do sumy 15 000 eur a tak ďalej.

Poisťovňa Union poskytuje doplnkové poistenie aj pre akútnu chorobu a úraz domáceho miláčika do limitu 1 000 eur. Avšak poistiť si môžete aj dovolenkovú domácnosť. Toto poistenie sa vzťahuje na hnuteľný majetok až do výšky 20 000 eur vo vlastníctve členov domácnosti.

Za zváženie stojí aj pripoistenie nehody alebo poruchy motorového vozidla, ktorým cestujete do zahraničia. Platné je v čase trvania poistenia.

Šetrí čas i financie

Cestovné poistenie, uzatvorené ako online poistenie, šetrí čas, ktorý by ste museli venovať osobnej návšteve ktorejkoľvek pobočky poisťovne. To znamená, že si ho pohodlne uzatvoríte z pohodlia domova v priebehu niekoľkých minút.

Navyše môžete získať cestovné poistenie v zvýhodnenej cene. Poisťovňa Union vám umožňuje poistiť sa pre turistiku, šport i manuálnu prácu s atraktivnymi zľavami. Napríklad tí, ktorí sú poistencami zdravotnej poisťovne Union alebo majú podanú prihlášku do tejto poisťovne, automaticky získajú zľavu 30 percent.

Ak to nie je váš prípad, môžete si vybrať s ďalších zliav. Atraktívna je možnosť zľavového kupónu so zľavou vo výške 5 až 25 percent.

Poskytuje pocit bezpečia a istoty

Dovolenka s deťmi môže byť občas nepredvídateľná. Stačí málo, a dieťa trpí dehydratáciou, žalúdočnými problémami alebo bolesťou zuba. Nie vždy sa podarí symptómy týchto zdravotných problémov vyriešiť svojpomocne pomocou rodinnej lekárničky a je potrebné navštíviť lekára.

Cestovné poistenie vám dáva istotu, že dieťa získa ošetrenie, ktoré je nevyhnutné, bez toho, aby ste museli siahnuť do svojho vrecka. S lekárskymi inštrukciami a potrebnými liekmi zvládnete detské choroby rýchlejšie a vo väčšej pohode aj na dovolenke.