Postava tvaru „presýpacích hodín“

Postava tvaru „presýpacích hodín“

Každý typ ženskej postavy má svoje pozitíva i drobné nedostatky. Malé chybičky možno šikovným spôsobom zamaskovať a naopak, to čo je pekné vhodným spôsobom vyzdvihnúť. Trochu ľahšiu situáciu majú majiteľky postavy tvaru presýpacích hodín. V predchádzajúcich článkoch sme si charakterizovali „jabĺčka“ a „hrušky“. Dnes zaostríme pozornosť na postavu „línie X“ alebo ak chcete postavu tvaru „presýpacích hodín“.
 
Postava „línie X“ – vyhrali ste!
 
Už v dávnej minulosti bol tento typ postavy považovaný za akýsi ideál krásy. Pýtate sa, kedy vaša figúra spĺňa kritéria „presýpacích hodín“? Základnou črtou tohto typu postavy je štíhly pás. Boky sú primerane ženské. Prsia sa vyznačujú plnosťou a nohy sú pekne tvarované. Ak stále váhate, či patríte do kategórie šťastných žien s týmto typom postavy, stačí odpovedať na jednoduchú otázku: „Máte ramená rovnako široké ako boky a pôvabne štíhly driek?“ Ak je odpoveď kladná, gratulujeme. Pravdepodobne ste sa zaradili do kategórie žien s postavou, ktorá je považovaná za ženský ideál krásy a dokonalosti. Aké kritéria platia pre ostatné časti tela? Zadok a stehná u majiteliek tohto typu postavy sú zaoblené v ideálnej miere. Kilogramy navyše u „presýpacích hodín“ nespôsobia tragédiu, pretože ženy s týmto typom postavy priberajú rovnomerne a nemusia sa báť priberania len v niektorých oblastiach.
Existujú obmedzenia v odeve pri „dokonalej“ postave?
Typ postavy „presýpacie hodiny“ má snáď najmenej pravidiel týkajúcich sa obmedzení v štýle obliekania. V každom prípade by mali jeho majiteľky dbať na to, aby horné vrstvy oblečenia nedeformovali štíhly pás. Vyhýbajte sa širokým a rovným kúskom oblečenia. Jednoduché tričká, blúzky a topy nie sú pre vás vhodné. Ak máte plnšie boky (prípadne zadok), nenoste bedrové a príliš obopínajúce nohavice a džínsy, ktoré upozorňujú na tieto oblasti vášho tela.
 
Ktoré kúsky oblečenie nesmú vo vašom šatníku chýbať?
 
V prvom rade sa zásobte dostatočným množstvom vkusných opaskov a pások, ktoré budú upozorňovať na krásny štíhly driek. Nebojte sa siahnuť po výrazných farbách a zaujímavých vzoroch. Ideálnym riešením pre vás sú volány, rozviate šaty a všetky typy vrstvených sukieň strihaných do „tvaru A“ so zvýraznenou líniou v oblasti drieku. Sukne tohto strihu upozornia na vašu najväčšiu prednosť, ktorou je štíhly pás. Nezabúdajte, že horná časť by mala obopínať vaše krivky. Dbajte na to, aby saká a kabátiky boli primerane vypasované. Čo vám najviac odporúčame, je odievanie v štýle romantiky. Romantický štýl, zvýrazňujúci ženskosť je to, čo vaša postava ocení. Ak ste nižšej postavy, uprednostňujte topánky na vysokom podpätku.
 
Nepodceňujte zdravé stravovanie a šport napriek tomu, že vaša figúra nemá ďaleko od ideálu
 
Ak si chcete skvelú líniu udržať čo najdlhšie, návšteva posilňovne a aeróbne aktivity vám z času na čas neuškodia. Budete sa cítiť skvelo. Popracujete na svojich krivkách a urobíte niečo prospešné pre svoje zdravie. Do svojho stravovacieho režimu nezabudnite začleniť dostatočné množstvo čerstvej zeleniny a ovocia, ktoré dodajú potrebné vitamíny a zároveň prečistia organizmus.
 
 
MIMI