Piešťanskí futbalisti myslia na postup

Piešťanskí futbalisti myslia na postup

Futbalisti PFK Piešťany sú síce v aktuálnej sezóne 2012-2013 nováčikom tretej ligy, napriek tomu majú  najvyššie ciele. Po výbornom jesennom finiši totiž prezimovali s 26 bodmi na výbornom druhom mieste, len s dvojbodovou stratou na vedúce Levice.

Zimnú prípravu na jarnú časť začali Piešťanci 8. januára v domácich podmienkach. „Na prípravu  využívame hlavne umelú trávu, priľahlý park a posilovne. Do začiatku súťaže sme odohrali  deväť prípravných zápasov s kvalitnými súpermi, medzi ktorými nechýbali ani mužstvá z najvyššej súťaže. Najviac ma potešilo víťazstvo 3:2 na Myjave. Zápas mal výborne tempo a my sme v ňom vyhrávali už 3:0. Za tohto stavu sme mali aj ďalšie šance, ale gól sme z nich už nedali. Myjavčania nás ku koncu zápasu zatlačili a dokázali ho dvoma gólmi zdramatizovať,“ zhodnotil jeden z prípravných  duelov tréner PFK Martin Krajčovič.
Ten zameral tréningové jednotky hlavne na rozvoj fyzickej pripravenosti. Mrzí ho však slabšia účasť hráčov na niektorých tréningoch. Tá bola podla neho  spôsobená buď zraneniami, chorobou, pracovnými alebo študijnými povinnosti hráčov. Z jesenného kádra odišli brankár Valo (Velké Orvište), ďalej Sailer (Palárikovo), Moravčík (Moravany), Gligič (Domino Bratislava), Pyrka (Ružiná), Urgela (Myjava). Namiesto nich do mužstva pribudli brankár Nemček, ktorý bol na jeseň na  hosťovaní v Podolí, stopér Gabriel zo Senca, záložník Pavlovič zo Zlatých Moraviec, útočníci Kocsis-Koval z Košíc a Kuba zo Šamorína. Okrem nich by sa mal v kádri objaviť  ešte jeden ofenzívny hráč.

Piešťanci by chceli doviesť dobre rozohranú sezónu do úspešného konca. Na vedúce Lavice strácajú len dva body a v treťom kole ich hostia na domácom štadióne. Do odvety vstúpia v sobotu 9. marca, keď  na domácom ihrisku privítajú Nové Zámky.

(na)