Piata priečka pre tenistov TK Kúpele

Piata priečka pre tenistov TK Kúpele

V stretnutí o piate miesto v extralige vyhrali dnes tenisti TK Kúpele Piešťany na domácich dvorcoch nad Sláviou Právnik Bratislava 5:2 a v konečnom poradí im patrí piata priečka.

Pre nepriaznivé počasie sa hralo v hale a Piešťanci mali uľahčenú úlohu, pretože Bratislavčania pricestovali len s tromi hráčmi. To v praxi znamenalo vedenie Piešťan 3:0 už pred začiatkom súboja. Domáci hráči Matej Vido a Matúš Belanec tak získali po bode bez boja, podobne to bolo aj v štvorhre, kde bodovali Matej Granec s Jakubom Oravcom.

O definitívne víťazstvo TK Kúpele sa postarali v dvojhrách Jakub Oravec a Patrik Fabián. Oravec zdolal Daa 6:0, 6:0 a Fabián Potemkina 6:4, 6:3. Vo zvyšnom singlovom zápase prehral Matej Granec s Petrom Miklušičákom 6:7, 3:6 a v štvorhre  Vido s Belancom s párom Miklušičák, Potemkin 5:7, 3:6.

Počas troch dní zohrali zverenci nehrajúceho kapitána Ivana Voltmana tri zápasy. Úvodná domáca prehra s Empire Trnava 2:5 ich odsunula len do bojov o umiestnenie a výhra v Galante 7:0 do zápasu o piate miesto.

Novým majstrom Slovenska sa stala Slávia Agrofert STU Bratislava, ktorá zdolala Poprad hladko 5:0.

(na)