Nový medicínsky triler Hostiteľ

Nový medicínsky triler Hostiteľ

„Brutálne nadupaný,“ napísal Associated Press o novinke kráľa medicínskych trilerov Robina Cooka Hostiteľ.  Cook nás opäť berie do sveta medicíny, kam sa bežne nepozrieme a znova veľmi šikovne upozorňuje na závažný etický problém nielen v oblasti lekárstva, ale celej spoločnosti i politiky.

Lynn Peirceová je študentka štvrtého ročníka medicíny na Masonovej-Dixonovej univerzite v Južnej Karolíne. Celý život má pred sebou, chce si ho vychutnať... ale keď sa jej zdravý priateľ Carl podrobí v nemocnici rutinnej operácii, jej usporiadaný život sa prevráti hore nohami. Carl sa po operácii nepreberie z anestézie a MRI potvrdí mozgovú smrť.

Lynn je otrasená Carlovým stavom. Usiluje sa nájsť odpoveď na to, čo sa stalo. Presvedčená, že za Carlovou nehodou je niečo viac, ako vedenie nemocnice pripúšťa, použije všetky dostupné zdroje vrátane pomoci od svojho spočiatku neochotného spolužiaka Michaela Pendera, aby vypátrala dôkaz o nesprávnom postupe lekára alebo o zanedbaní zdravotnej starostlivosti.

Lynn s Michaelom však spoločne odhalia znepokojujúce fakty. Nemocnice patriace spoločnosti Middleton Healthcare, teda aj Masonov-Dixonov medicínsky komplex, majú zlé štatistiky týkajúce sa nevysvetliteľných anestetických komplikácií a viacerým pacientom po prijatí do nemocnice diagnostikujú vážnu smrteľnú chorobu.

Keď sa Lynn a Michaelovi začnú vyhrážať, vedia, že narazili na niečo väčšie, ako pôvodne predpokladali. Čoskoro sa rozpútajú zúfalé preteky s časom a študenti majú čo robiť, aby získali odpovede, skôr ako temné sily stojace za spoločnosťou Middleton Healthcare a ich partnerom Sidereal Pharmaceuticals raz a navždy zničia.

 

Lekár a spisovateľ Robin Cook je mimoriadne obľúbený aj u slovenských čitateľov – v preklade mu u nás vyšlo už neuveriteľných 33 kníh vrátane hitov ako Deformácia, Mozog, Mutácia, Osudná liečba, Kóma, Nákaza, Chromozóm 6, Únos, či Výnosná smrť.
Podľa novín New York Times je to najpredávanejší autor bestsellerov. Uznanie si získal trilermi s lekárskou tematikou, najznámejší je Kóma.
Robin Cook majstrovsky spája medicínske fakty s fantáziou, pričom verejnosť upozorňuje na technologické možnosti modernej medicíny a z toho vyplývajúce etické otázky.
Prečítajte si viac o medicínskom trileri HOSTITEĽ.

.