Nezanevrite na klasické mydlo. Tu je 7 tipov, na čo všetko sa dá použiť v domácnosti!

Nezanevrite na klasické mydlo. Tu je 7 tipov, na čo všetko sa dá použiť v domácnosti!

Vo väčšine domácností nahradili klasické tuhé mydlá tekuté. Napriek tomu sa oplatí mať doma v zásobe aspoň jedno tuhé mydlo, pretože vám môže pomôcť s niektorými problémami v domácnosti. Na čo všetko sa dá použiť?

  • Osvieži vzduch v skriniach i zásuvkách

Väčšina tuhých mydiel pekne vonia a to sa dá využiť aj tak, že ich uložíte do šatníka, zásuviek či dokonca do interiéru automobilu. Odmenou vám bude sviežo voňajúca bielizeň a príjemný vzduch, keď vojdete do svojho tátoša. 

  • Ochráni okná a zrkadlá pred farbou

Pokiaľ sa chystáte maľovať steny interiéru a nechce sa vám prácne baliť zrkadlá do obaľovacej fólie, či oblepovať okenné tabule igelitom, urobte to jednoduchšie – potrite ich po celej ploche mydlom. Čo sa stane? Ak aj zrkadlo či okenné tabule zašpiníte od farby, vďaka nanesenému mydlu ich odstránite ľavou zadnou.

  • Zbaví vás špiny za nechtami

Kutrali ste sa po celý deň v záhrade alebo ste niečo majstrovali vo svojej dielni a máte špinu za nechtami? Potom jednoducho prejdite nechtami po mydle a ruky namočte – mydlo za nechtami sa rozpustí a špina sa dostane ľahšie preč.

  • Dá sa použiť namiesto krajčírskej kriedy

Potrebujete si strih nakresliť na látku, no minula sa vám krajčírska krieda? Použite mydlo, výborne ju nahradí.

  • Odoženie pavúky a chrobáky

Hľadáte účinnú zbraň proti chrobákom či pavúkom? Do fľaše s rozprašovačom dajte mydlo a touto zmesou nastriekajte kúty v dome. O nejaký čas nebude po neželaných návštevníkoch ani chýru, ani slychu. Ak použijete mydlo s vôňou mäty, tento trik by mal zabrať aj na mravce a osy.

  • Pomôže so zaseknutým zipsom

Neviete si poradiť so zaseknutým zipsom na nohaviciach? Existuje na to jednoduchý trik – celú plochu zipsu prejdite mydlom a všetko pôjde ľahko.

-w-