Nezabudnite pred plesom na nepostrádateľné maličkosti!

Nezabudnite pred plesom na nepostrádateľné maličkosti!

Plesová sezóna je v plnom prúde a vy máte skvelú príležitosť premeniť sa v princeznú a užiť si dokonale rozprávkový večer. Na čo všetko by ste nemali zabudnúť pri prípravách na ples? Vyčleňte si dostatok času a rozmaznávajte sa! Čítajte ďalej.

Vlásky jednej krásky
 

  • Jedinečnosť

Chceli by ste na plese vyzerať jedinečne? Začnite účesom. Nosíte bežne vlasy zopnuté? Na ples si ich nechajte voľne splývať. Obvyklé kučery vyrovnajte, rovné vlasy natočte alebo len ledabolo podčiarknite svoju krásnu prirodzenosť výraznou ozdobu do vlasov.

Netrúfate si na prípravu účesu sama? Objednajte sa k svojej kaderníčke! Môžete rovno zmeniť súčasný strih alebo oživiť existujúce farby. Veľké experimenty si však nechajte na inokedy, prípadná nespokojnosť s výsledkom by vám mohla zničiť všetky prípravy i ples samotný.

Ruky naozajstnej dámy


Určite ste už neraz počuli, že ruky sú vizitkou ženy. Okrem iného sa správajú aj ako naše vnútorné zrkadlo. Prezrádzajú náš vek a vzťah k sebe samým. Majte sa rady a rozmaznávajte aj svoje ruky! Tak znie heslo pre každý deň, nie len pre určitú príležitosť.
 

  • Pokožka

Pokožka na rukách je rovnako citlivá ako pokožka na tvári. Pozornosť však často venujeme iba tvári a ruky ponechávame bez povšimnutia. Úpravu nechtov a lakovanie do nich nepočítajte. To je už otázka estetiky.

Vtierajte do dlaní každý deň hydratačný a vyživujúci krém, jemnú kožtičku okolo nechtov a nechty masírujte vhodnými olejčekmi. Nenechajte sa uniesť len krásnou vôňou a pekným balením a začnite sa zaujímať o zloženie produktov, ktoré používate na starostlivosť o svoje telo. \"Prázdne\" zloženie či škodlivá chémia nebudú šťastnou voľbou.
 

  • Nechty

Pred plesom sa nechajte rozmaznávať a doprajte si manikúru s kompletnú starostlivosť vrátane lakovania nechtov. Alebo si doma urobte svoj vlastný malý skrášľovací rituál, pri ktorom si môžete popíjať kávičku a relaxovať.

Chystáte sa v jednoduchých jednofarebných šatách? Dodajte im šmrnc extravagantnými doplnkami a výraznou farbou laku. Klasické červené nechty nechajú vyniknúť vašu zvodnosť. Veľkej obľube sa stále teší tiež francúzska manikúra. Jej elegancia podčiarkne vašu jemnosť a ženskosť.

Levia energia

Keď už vyrážate na ples, iste počítate s tým, že pretancujete črievice, vypijete niekoľko drinkov, preberiete s priateľmi veľa "vážnych" tém a nepôjdete spať skôr ako nad ránom. K takejto aktivite vám nesmie chýbať potrebná dávka energie. Nepodceňte situáciu, nech nemáte počas večera potrebu zúfalo behať pre energetické nápoje, ktoré vám rovnako moc energie nedodajú.
 

  • Kvalitný spánok

Noc pred plesom si doprajte aspoň 8 hodinový odpočinok. Každé telo potrebuje viac či menej času na regeneráciu, preto ho rešpektujte a vstaňte vo chvíli, kedy sa budete cítiť dostatočne sviežo. Ako sa k dostatočne kvalitnému spánku dopracovať?

Nezaspávajte s negatívnymi myšlienkami. Naopak sa sústreďte na všetky pozitívne maličkosti, ktoré vás počas dňa stretli. Riešenie problémov a pracovných úloh počká do pondelka. Zle naladené a uplakané večery bývajú jednou z príčin, prečo sa vám nedarí zaspať, alebo prečo sa niekoľkokrát za noc prebudíte a vstávate skôr vyčerpaní a bez úsmevu než oddýchnutí. 
 

  • Kakaové bôby

Ochutnajte naozajstnú a živú 100% čokoládu. Chuť tejto superpotraviny je síce intenzívna a nezvyčajne horká, ale po niekoľkých kúskoch si ju zamilujete a nedáte na ňu dopustiť! Už "len" preto, ako zapôsobí na vaše telo a zmysly. Živá čokoláda je nadopovaná veľkým množstvom vitamínov, minerálov a enzýmov, ktoré vaše telo dokonale využije.

Keď sa hovorí, že čokoláda pôsobí ako afrodiziakum a životabudič, myslí sa tým práve táto forma živé čokolády, nie jej nekvalitné tepelné spracovanie  nadopované veľkým množstvom cukru, ako poznáme čokoládu zo supermarketov.

Kakaový bôb obsahuje veľké množstvo železa a horčíka. Vďaka tomu získate potrebnú energiu. Jeden kakaový bôb pre vás znamená jednu hodinu "nespánku". Takže s množstvom opatrne, ale pár si ich samozrejme môžete schovať do kabelky ako prírodný dopping! :-)