Nevera

Nevera

Keď sa odvážime veriť štatistikám, zistíme, že každý druhý človek si aspoň raz za život odskočí a zabáva sa v cudzej posteli. Ale čo je práve to, čo oslovuje mužov a ženy a láka ich nájsť sexuálne uspokojenie v inom náruči? Je to pôvab nového, alebo si tým zaobstarávajú niečo, čoho sa im doma už viac nedostáva.

Dôvody zahýbania

Zvedavosť a túžba získať nové poznatky sa týkajú skôr mladých neskúsených párikov. Veľa párov žije už dlho v manželstvách a aj keď to nahlas nechcú priznať, zaľúbenosť sa niekde vyparila a človek je vo vzťahu viac menej zo zvyku. A sex? Sex je v pokročilom vzťahu účelový a čím ďalej zriedkavejší. Priania sa už väčšinou nevyslovujú a už vôbec nevypĺňajú, človek sa cíti zanedbávaný. Žena alebo muž sa necíti žiadaný a atraktívny, upadá do pochybností o sebe samom.
Mnohé ženy sa pokúšajú s novým účesom alebo dráždivým erotickým spodným prádlom opäť oživiť ľúbostný život doma. Väčšinou však partner zostáva k takým pôvabom slepý kvôli každodennému stresu a zvyku. Ale keď sa práve v takomto momente nájde niekto iný, kto mu povie, že krásne vonia, alebo skvelo vyzerá, potom sa to môže prihodiť: človek urobí niečo, čo o pár hodín resp. minúť môže veľmi oľutovať- bude neverným.

Svedomie

Väčšina neverníkov napriek tomu tvrdí, že svojho partnera milujú. Mnohí utaja svoj krátky flirt a ponesú náklad zlého svedomia dlhé desaťročia so sebou. Mnohí však nemajú žiadne pocity viny, pretože podľa ich názoru si dopriali to, čo im chýbalo dlhé roky v domácej posteli: uznanie, pocit sebadôvery a aj nevšedný pôvab niečoho nového. Sú však aj takí, ktorí budú vystrašení a priznajú doma bojazlivo svoj nočný posteľový zážitok.

Nevera ako šanca na udržanie vzťahu

Nebezpečná hra s ohňom môže byť pre mnohé vzťahy oživujúca, ale taktiež môže znamenať začiatok konca. Prepáčiť partnerovi zahnutie nie je vôbec jednoduchá záležitosť. Väčšinou sa podvedený cíti zneistený a vyvedený z rovnováhy, dôvera je porušená a dlho bude trvať, kým sa opäť obnoví. I tak mnohí podvedení vnímajú partnerovo zahnutie ako podnet ku prehodnoteniu svojho vzťahu.
Ak vám na vzťahu skutočne záleží, potom sa pokúste túto väčšinou jednorázovú udalosť spolu prebrať a odpustiť. Ak sa vám to nepodarí, bude to aj mnoho rokov potom dôvod na hádky a problémy.

Často sú to iba maličkosti, ktoré zostávajú nevypovedané, pretože každý žije vo vlastnom svete a zaoberá sa vlastnými problémami pričom úplne zabúda na partnera a považuje ho za samozrejmosť. Spolu hovoriť, vedieť vysloviť svoje želania a očakávania, a predopvšetkým „ talk about sex and do it“ by pravdepodobne zabránilo nejednej nevere. Keď sa človek ale z partnerovho chybného kroku nepoučí, je lepšie voliť v budúcnosti svoju vlastnú cestu sám. Väčšina neverníkov má dôvod, prečo zahne, sotva iba z čírej chuti a rozmaru, často je to posledný budíček z pomaly zaspávajúceho vzťahu.

(-de-)