Najlepšia lyžovačka sa začína až vo francúzskych Alpách!

Najlepšia lyžovačka sa začína až vo francúzskych Alpách!

Najlepšia lyžovačka sa začína až vo francúzskych Alpách! A najpohodlnejšia, ak tam pocestujete mimoriadnym vlakom...

Obdivované, vyhľadávané, fantastické - to je len pár superlatívov, ktoré sa spájajú s lyžiarskymi strediskami vo Francúzsku. Nie náhodou sa hovorí, že najlepšia lyžovačka sa začína až vo francúzskych Alpách. Navštíviť ich aspoň raz za sezónu sa už pritom stalo súčasťou životného štýlu mnohých slovenských lyžiarov. A teraz je to s CK HITKA okrem prepravy vlastným autom či autobusom možné už aj mimoriadne pohodlným spôsobom - špeciálnym spacím vlakom s párty vozňom uprostred. Takéto vlaky so svojimi súkromnými vozňami vypravuje spoločnosť WAGON SERVICE travel.
 
Absolútnou novinkou CK HITKA úplne inej dimenzie je však vlakový zájazd do francúzskych Álp! Ide o mimoriadny vlak vypravený z Bratislavy, idúci do cieľovej stanice vo Francúzsku priamo a bez zastávky. Miestny transfer do stredísk Tignes alebo Les Arcs (cca 30 km) je tiež v cene zájazdu. Rovnako je v cene aj ranná káva či čaj počas vlakovej prepravy. Je to milý bonus pre cestujúcich lyžiarov od železničného dopravcu.
 
Vagóny majú kupé pre 4 až 6 osôb s možnosťou ležadlovej úpravy. Pohodlie takejto prepravy je teda veľmi vysoké a táto je tak vhodná nielen pre vyšších lyžiarov, ale aj pre rodiny s malými deťmi. Párty vozeň s barom je otvorený do neskorých hodín. Takže cestujúci, ktorí využijú ležadlá a uprednostnia spánok nemusia byť nijako rušení. Cena vlakového zájazdu CK HITKA vrátane ubytovania a 6-dennej permanentky začína už od 506,00 EUR /1 os. Ide o cenu so započítanou zľavou za skorý nákup, ktorá je termínovaná. Samozrejme, cena zájazdu je závislá na vybranom stredisku, type ubytovania či na počte osôb v kupé. Preto by sa mal každý, kto chce túto jedinečnú a historicky zrejme aj prvú možnosť vlakovej prepravy z Bratislavy do francúzskych Álp využiť, čo najskôr posnažiť a zabezpečiť si miesta v tomto mimoriadne pohodlnom zájazde. Jeho termín je 04.01.-12.01.2013.
 
Veľkou výhodou francúzskych stredísk pritom je, že okrem naozaj kvalitnej lyžovačky vo vysokých nadmorských výškach dokážu ponúknuť aj dostatočné množstvo ubytovacích kapacít rôznej kategórie. Pre náročnejších je tu k dispozícii  aj dostatok apartmánov či hotelov vyššieho štandardu. Vrátane tých luxusných s vysokým komfortom, kde si však už za svoje kvalitné služby nechajú aj primerane zaplatiť. Lyžovať na francúzskych kopcoch však môžete aj za naozaj prijateľné a výhodné ceny. Aj v takom prípade však bývate priamo vo vysokohorskom stredisku s nadväznosťou na lanovky a svahy, pričom k dispozícii obvykle máte cca 200 až 600 km navzájom lyžiarsky prepojených zjazdoviek!
 
Ing. Ivan Hitka
CESTOVATEL 102012