Na Floride dnes aj s triom našich tenistov

Na Floride dnes aj s triom našich tenistov

Americká Florida je  v týchto dňoch dostaveníčkom najlepších tenisových profesionálov. Tí počas tohto a budúceho týždňa bojujú v Miami o body do rebríčkov ATP a WTA. V súťažnom pavúku dvojhry nechýba ani trojica hráčov s piešťanskými koreňmi. V súťaži žien sú to Dominika Cibulková a Magdaléna Rybáriková a medzi mužmi Lukáš Lacko.

Z nášho tria zasiahla ako prvá do bojov Rybáriková. Tá si v prvom kole dvojhry poradila  s Američankou Burdettovou, ktorú po 72 minútach vyprevadila z dvorca po setoch 6:2, 6:3. Piešťanská hráčka ťažila z dobrého servisu, ktorý umocnila piatimi esami. Počas zápasu Magdaléna využila štyri z deviatich brejkbalov, kým jej protivníčka iba jeden z dvoch. V druhom kole sa hráčka TK Kúpele Piešťany stretne dnes večer nášho času na dvorci číslo osem s 27. nasadenou Nemkou Barthelovou.

Druhé kolo čaká dnes aj na Dominiku Cibulkovú, ktorá mala v prvom ako 13. nasadená voľný žreb. Jej dnešnou súperkou bude na dvorci číslo jeden Francúzska Mladenovičová.

Svoju účasť v Miami začína dnes zápasom prvého kola Lukáš Lacko. Toho čaká v treťom zápase dňa na dvorci číslo sedem Chorvát Ivan Dogig. Verme, že aj jemu sa podarí postúpiť aspoň do druhého kola, ktoré by mu zabezpečilo 50 bodov do svetového rebríčka, ktoré už majú na svojom konte obe dievčatá.

(na)