Muži TK Kúpele nestačili na Trnavu

Muži TK Kúpele nestačili na Trnavu

 Zápasmi prvého kola sa začala v pondelok tohtoročná tenisová extraliga. Osem mužstiev ju hrá vyraďovacím spôsobom, takže po troch kolách spoznáme nielen medailistov, ale aj meno jedného zostupujúceho.

Tenisti TK Kúpele Piešťany si s určitosťou o medaily nezahrajú, pretože v úvodnom kole prehrali v posledný aprílový pondelok na domácich dvorcoch s Empire Trnava 2:5. V nasledujúcich dvoch zápasoch, ktoré sú na programe 1. a 3. mája, ich preto čakajú záchranárske práce.

Na súpiske Piešťan síce figurovali aj také mená ako Lukáš Lacko, Filip Horanský, Michal Konečný či Jaroslav Pospíšil, no ani jeden zo spomínaného kvarteta napokon nenastúpil. Trnavčania, ktorých  nehrajúcim kapitánom je Piešťanec Miloslav Grolmus, sa tešili z postupu do semifinále už po dvojhrách, v ktorých nestratili ani set. Výsledky zápasu (prvý hráč je z TK Kúpele): Patrik Fabian – Pavol Červenak 2:6, 4:6,  Marek Granec – Checa Calvo 1:6, 1:6, Jakub Oravec – Kamil Čapkovič 5:7, 4:6, Michal Marko – Ján Stančík 4:6, 0:6, Matúš Belanec – Martin Blaško 1:6, 4:6. Už za rozhodnutého stavu sa hrali štvorhry: Fabian, Oravec – Checa Calvo, Blaško 7:5 6:3, Belanec, Marko – Stančík, Vitek 1:0 skreč.

(na)