Medové týždne s romantickým odkazom v medolandii

Medové týždne s romantickým odkazom v medolandii

 Obec Dolná Krupá pri Trnave je známa svojou romantickou históriou, na ktorú tento rok nadviazalo aj rodinné medovinárstvo Apimed. Už počas dňa sv. Valentína môžu zamilované páry vhodiť svoje priania do Beethovenovej schránky lásky a vychutnať si valentínske menu v Reštaurácii Mária Henrieta.

Známy skladateľ Ludwig van Beethoven prežil svoju veľkú lásku ku mladej grófke počas svojho pôsobenia v Dolnej Krupej. Nenápadná obec, ktorá leží v Regióne Trnava, sa stala miestom jeho lásky, a tu vraj zložil aj svoju slávnu Sonátu mesačného svitu.

Na tento dvestoročný romantický príbeh nadviazali v Medolandii, ktorá susedí so stále zachovaným kaštieľom, a vytvorili pre zamilované páry Beethovenovu schránku lásky.

„Beethoven si so svojou milou zanechávali odkazy v dutine starého stromu v kaštieľskom parku. My sme pre zamilovaných pripravili v našom areáli schránku lásky, kde môžu už od stredy 14. februára vhadzovať svoje odkazy,“ hovorí Dáša Dzurechová z medovinárstva Apimed.

Schránku nájdu návštevníci v priestoroch vonkajšieho Rozária Márie Henriety Chotekovej v Medolandii.



„Celý areál bude dýchať romantikou od 14. do 25. februára, kedy počas tzv. Valentínskych medových týždňov pre hostí v Reštaurácii Mária Henrieta pripravia špeciálne valentínske menu a v Medovinotéke môžu ochutnať unikátnu ružovú medovinu Mária Henrieta vyrobenú z lupienkov ruží,“ dodáva Dáša Dzurechová.

Región Trnava je svetovou jednotkou vo výrobe medoviny a medu. Jedno z oceňovaných medovinárstiev sa nachádza v obci Dolná Krupá.

Je to historicky grófska obec, v ktorej od konca 17. do začiatku 20. storočia žili rodiny Brunsvikovcov a Chotekovcov. Zachoval sa tu v súčasnosti rekonštruovaný klasicistický kaštieľ z roku 1795. Obec bola v 19. a začiatkom 20. storočia preslávená vďaka grófke Márii Henriete Chotekovej, jednej z najväčších šľachtiteliek a pestovateliek ruží v strednej Európe.

V odkaze Ružovej grófky pokračuje rodinné medovinárstvo Apimed. Na území bývalej grófskej pálenice a rozária postavili a obnovili výrobu, tentokrát medu a medoviny, a rozárium s viac ako 2500 ružami.

Viac informácií o valentínskych podujatiach v Medolandii nájdete na: https://medolandia.com/aktuality/

Zdroj foto: APIMED, Región Trnava

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na http://bit.ly/TuristickeInformacneCentrum

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!


Realizované s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky.