Letná svetová univerziáda s poltuctom našich

Letná svetová univerziáda s poltuctom našich

 V ruskej Kazani prebieha od 6. do 17. júla v poradí už 27. Svetová letná univerziáda. Slovensko na nej reprezentuje v 17 športoch 71 vysokoškolákov. Nechýba medzi nimi ani šestica športovcov z okresu Piešťany.

Najpočetnejšie  z našich sú na univerziáde zastúpení  športoví strelci. Okrem Piešťanca Filipa Tekulu sú to aj súrodenci Monika a Peter Zemkovci z Pečeniad. Monika už skúsenosti z univerziádou má, veď pred dvoma rokmi si v čínskom Šen – Čene vybojovala v skeete zlatú medailu. Nováčikmi na tomto podujatí sú nielen zvyšní dvaja naši strelci, ale aj tenista TK Kúpele Piešťany Filip Horanský, veslár Sĺňavy Piešťany Richard Vančo a kanoista Matej Rusnák, ktorý v súčasnosti oblieka dres Dukly Trenčín.

Ako prvý z poltucta našich zasiahol do univerziádnych  bojov veslár Richard Vančo. V skife ľahkých váh však skončil v semifinále štvrtý a do bojov o medaily nepostúpil. Tenista Horanský, ktorý  bude hrať v Kazani dvojhru, štvorhru i súťaž družstiev, zatiaľ do súťažných bojov nezasiahol, rovnako ako kanoista Rusnák a trio strelcov. Tí začínajú svoje súťaže až vo štvrtok.

 

(na)