Kopaničiarom vstup do súťaže nevyšiel, podobne ako pred rokom.

Kopaničiarom vstup do súťaže nevyšiel, podobne ako pred rokom.

MYJAVA, 12. 7. 2013 – V prvom kole 21. ročníka Corgoň ligy 2013/2014 sa myjavský Spartak stretol na domácom trávniku s tímom FK Dukla Banská Bystrica, ktorý podľa vyjadrenia trénera vojakov Norberta Hrnčára rozhodne necestoval na kopanice s porazeneckou náladou. V minulom ročníku Myjava s Banskou Bystricou prvý raz prehrala, potom remizovala a napokon vyhrala, keď v nadstavenom čase skóroval útočník Urgela. Dnes chceli Myjavčania víťazstvo zopakovať, no stretnutie sa vôbec nevyvíjalo podľa ich predstáv.
Hostia vstúpili do zápasu od začiatku akčnejšie a pokúšali sa presadiť už v 4. minúte po priamom kope, no ich strelu domáca obrana zblokovala. Z prvého gólu sa však tešili už v 7. minúte, keď dlhý Považancov center spracoval Slančík a na druhý raz loptu upratal do siete. Bol to pre domácich trochu nešťastný zásah, nakoľko pri žrdi zasahujúceho Solničku lopta trafila do tváre a odrazila sa do bránky. Myjavský gólman bol následne ošetrený. V 11. minúte sa pokúšal vyrovnať Kukoľ, no jeho strela nebola silná a Rodingerovi problémy nenarobila. Ešte lepšiu príležitosť mal v 20. minúte Sládek, ktorý sa pokúšal z prvej doťuknúť loptu od Kosíka, ale nemieril presne. Potom sa k činu opäť dostala Bystrica. V 22. minúte mierila dorážka spoza šestnástky tesne vedľa žrde Solničkovej svätyne a ten aj v 29. minúte chytal oblúkovú strelu do náručia. Priebeh hry bol zo strany domácich poznačený viacerými nepresnosťami a chybami, ktoré boli hostia pripravení trestať. Ukážkovým príkladom toho bola zlá rozohrávka Lukšíka v 39. minúte, ktorú okamžite využil Brašeň, vysunul Jurča a ten bol presný. Myjava – Banská Bystrica 0 : 2. A to nebolo všetko. V 43. minúte využil rozhodenú obranu Myjavčanov Jurčo a druhý raz skóroval. Na polčasovú prestávku tak odchádzali Myjavčania s trojgólovým mankom a úmyslom zmeniť obraz diania na trávniku v druhej polovici hry.
To sa im však podarilo len čiastočne. Hoci sa snažili a bojovali, chybovali vo finálnej fáze. V 53. minúte kopali domáci roh a následná Černáčkova hlavička skončila v brankárových rukách. O štyri minúty neskôr opečiatkovali Bystričania žrď a o pár sekúnd na to sa pri lopte ocitol Slančík, ktorý strelou z hranice pokutového územia bezpečne zvýšil vedenie vojakov na 4 : 0. V 60. minúte pálil vedľa Bruško a ani ďalšie strelecké pokusy domácim nevychádzali nehovoriac o tom, že si im ťažko dostávalo do uzavretej bystrickej obrany. Za nebezpečnú možno označiť Pekárovu strelu zo 78. minúty k žrdi, ktorú Rodinger vyrazil. V ďalšej minúte pekne prihrával Pekárovi Siva, no ten na loptu nedočiahol. Hosťom vyšla ešte akcia v 82. minúte, Solnička vybehol z brány a gólu zabránil odkopom Pelegríni. V samotnom závere sa kopaničiari ešte pokúšali výsledok skorigovať, ale bez úspechu. Stretnutie tak skončilo víťazstvom Dukly 4 : 0 a Myjava vstúpila do súťaže vysokou prehrou podobne ako pri svojej corgoňligovej premiére pred rokom, keď prehrala v Žiline 4 : 1.
V druhom kole vycestujú Myjavčania do Nitry, kde sa pokúsia získať prvé ligové body.


V Myjave 12. 7. 2013

Mgr. Marek Hrin
mediálny manažér klubu Spartak Myjava