Hokejisti stále v hre

Hokejisti stále v hre

Domáce Piešťany nastupovali do posledného domáceho stretnutia vo finále s vedomím, že musia uspieť, inak je koniec sezóny. K vytúženému víťazstvu ich už v druhej minúte posunul kapitán Románek, ktorý strelou nad rameno Martona využil prvú presilovku v zápase. Upokojení domáci mali mierne navrch a mohli pridať aj ďalšie góly, Lisoň a po aj ňom Ďuriš si vylámali zuby na hosťujúcom brankárovi. Potom však prišlo prehraté buly, Petruška sa dostal k puku a švihom parádne vymietol pavučinu v pravom hornom rohu Dzubinovej brány. Zaskočených domácich mohla dostať na koňa presilová hra v samom závere prvého dejstva, Marton však Mertelovu strelu reflexívne vyrazil a zmenu skóre nedopustil.

Tá však prišla v 23. minúte. Gmitterovu strelu Dzubina vyrazil len pred voľného Baláža, ktorý puk doklepol do prázdnej brány a Bardejov otočil skóre na 1:2. A pre domácich mohlo byť aj horšie. Valchař v presilovke sám pred Dzubinom nebol schopný zasunúť puk do brány a podobne dopadol aj Gráčik. Bardejov nevyužité šance zamrzeli v 36. minúte potom, čo Jánoš krásne vysunul Haringa, ten obišiel brankára a do prázdnej brány vyrovnával na 2:2.

Kto čakal opatrnú hru v tretej tretine sa hlboko mýlil. Obe mužstvá sa snažili hrať útočne a dostať svojho súpera pod tlak. Domácich mohol priblížiť k výhre najskôr Románek, ale v samostatnom nájazde urobil úplne zbytočný blafák a netrafil bránu a o niekoľko chvíľ domáci kapitán tentoraz v prečíslení namiesto strely zbytočne volil kľučke, ale puk mu ušiel. Dve tutovky mohli domácich veľmi zamrzieť, keď sa pred Dzubinom ocitol nikým nekrytý Sabol, ale stopercentnú šancu zakončil do piešťanského brankára. O víťazovi nakoniec rozhodla presilová hra Piešťan, keď Gráčik v útočnom pásme zbytočne fauloval Mišuru. Po rozohratí prihral Mertel puk medzi kruhy Bokrošovi, a ten tvrdou strelou rozjasal domáce publikum. V zostávajúcom čase sa Piešťany úspešne bránili bardejovskému tlaku. V poslednej minúte Marton opustil svoju bránu, ale ešte ani nestihol dokorčuľovať na striedačku a Haring v leže na obrannej modrej čiare dokázal trafiť prázdnu bránu. Víťazstvo domácich podčiarkol ešte Románek, ktorý sám pred brankárom strelou medzi betóny uzatváral skóre na 5:2 a finále pokračuje ďalej.


Milan Hovorka
, ŠHK 37 Piešťany: \"Nám dnes išlo o všetko, zápas mal svoj náboj, vyvrcholenie, napätie, všetkých to mohlo uspokojiť, ale najšťastnejší sme my. Séria je vyrovnaná, rozhoduje jedna chyba, tak ako sme vyhrali, tak sme mohli aj prehrať. Na východe chceme uspieť, sme dostatočne motivovaní, psychicky na vrchu a myslím si, že sa nám to podarí.\"

Jozef Čontofalský, HC 46 Bardejov: \"Tento zápas sa rozhodol až v poslednej tretine, kde za stavu 2:2 Sabol nedal sám pred prázdnou bránou gól, hneď potom Gráčik urobil zbytočný faul v útočnej tretine, domáci z presilovky dali na 3:2 a dostali sa na koňa. Bol to nervózny zápas z oboch strán, ide o veľa, posledný zápas bude vyvrcholením série, v ktorej sa stretli dve najlepšie mužstvá a my spravíme všetko preto, aby sme vyhrali.\"

 

ŠHK 37 Piešťany - HC 46 Bardejov 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Góly: 01:16 Románek (Peško, Bučka), 35:47 Haring (Jánoš), 54:52 Bokroš (Mertel, Jánoš), 59:20 Haring (Bučka), 59:50 Románek (Puápk, Ďuriš) - 14:41 Petruška (Piatak), 22:37 Baláž (Gmitter, Sabol)

 

ŠHK 37 Piešťany: Dzubina - Hruška, Bokroš, Urban, Mišura, Schneider, Filip, Macháč, Bučka - Pupák, Mertel, Ručkay, Románek, Peško, Haring, Jánoš, Ďuriš, Chylo, Klčo, Mihálik, Lisoň

HC 46 Bardejov: Marton - Valentín, Pichnarčík, Šimo, Takáč, Polaček, Školiak, Mojdis, Mihalič - Schneider, Piatak, Petruška, Valchař, Náhlik, Gráčik, Baláž, Sabol, Gmitter, Minčák, Dancsák, Molnár

 

(sd)