Hojenie vnútorných rán

Hojenie vnútorných rán

Sellin, Rolf
Hojení vnitřních ran

Ako sa vysporiadať s duševným zranením
Preklad Weberová, Michaela

Uštipačné poznámky, chýbajúce slová poďakovania alebo pehliadanie môžu zasiahnuť niečie srdce rovnako silno ako nečakané odmietnutie, či pri hádke vyrieknuté ostré slová. Aj keď budeme naďalej fungovať navonok, psychicky sme zranení. Pokiaľ bolesť z tohoto zranenia ignorujeme, zostáva podprahová. Až keď ju prijmeme, môžeme uvolniť miesto iným, pozitívnejším pocitom.

Autor vo svojej knihe ukazuje, ako môžeme nájsť odvahu pozrieť sa a rozpoznať, čo presne v nás bolo zranené, ako sa môžeme postarať o svoje zranenia, vyrásť z nich, a dokonca ich uzdraviť, ako reagovať čo najrýchlejšie alebo s odstupom a ako vyliečiť aj tie najstaršie rany. Pritom ponúka veľa konkrétnych návodov a metód práce s emočnou bolesťou.

Rolf Sellin je pôvodnou profesiou architekt, ktorý o sebe zistil, že je vysoko citlivý. Keď sa učil pracovať so svojou citlivosťou, vyvinul metódy, ktoré dnes na svojich seminároch a vo svojich knihách sprostredkováva nielen hypersenzitívnym laikom, ale aj psychoterapeutom a psychológom. V Portále vyšli jeho knihy Blíž tě nepustím (2019) o nastavovaní hraníc a Vysoce citliví lidé mezi námi (2021).