Hlavné znaky a správne oblečenie pre typ postavy tvaru „jablko“

Hlavné znaky a správne oblečenie pre typ postavy tvaru „jablko“

 

Každá z nás chce byť krásna. Podmienkou skvelej vizáže nie je postava vychudnutej modelky ako sa mnohé ženy nesprávne domnievajú. Stačí, ak ste si vedomá svojich pozitív a drobných nedostatkov postavy, ktoré sa však dajú skvelo zamaskovať. Týmto spôsobom môžete z drobnej nevýhody vyčariť nádherný výsledný efekt. K tomu však potrebujete vedieť dve veci – typ vašej postavy a oblečenie, ktoré sa pre vašu postavu hodí. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli postupne vám poskytnúť informácie, ktoré vám v tomto smere prinesú úžitok. Ako prvý si predstavíme typ postavy „JABLKO“.
 
Poznáte charakteristické znaky „JABLKA“?
 
Už samotná predstava ovocia, ktorým je jablko, nám približuje postavu tohto typu. Najproblematickejšou zónou tela žien je oblasť bruška. Prebytočný tuk sa hromadí nielen v oblasti brucha, ale aj bokov a zadku. Poznávacím znakom sú plné prsia. Vo väčšine prípadov sa ženy disponujúce „JABLKOM“, môžu pochváliť peknými a štíhlymi nohami.
 
Akému typu oblečenia sa treba vyhýbať?
 
Absolútne, teda raz a navždy by ste mali zo svojho šatníka vyradiť akékoľvek bedrové džínsy, nohavice alebo sukne svetlých odtieňov, pretože pridávajú kilogramy aj dolnej časti tela. K sukni v ideálnej dĺžke po alebo mierne nad kolená, nenoste nápadné farebné vzorované pančuchy ani legíny. Pohromou na tomto type postavy sú roláky a obtiahnuté pulóvre. Topy s ramienkami, ktoré sa nepekne zarezávajú, nepatria na vašu postavu.
 
Čo sa k tomuto typu postavy hodí?
 
Čo sa týka sukieň a nohavíc, vhodné je zvoliť strihy, ktoré sú s vyšším pásom, pretože skvelo zamaskujú problematickú oblasť. Platí však pravidlo, že by mali byť pohodlné. Na strihy, v ktorých nemôžete ani dýchať, radšej zabudnite. Oblečenie by malo zamaskovať problematickú časť. Docielite to dlhšími blúzkami rovného strihu, ktoré kombinujte s priliehavými nohavicami. Prednosťou je plný hrudník, preto upútajte tým, čo je na vás pekné. Bez problémov voľte svetríky a pulóvre vhodných strihov s odvážnejším „véčkovým“ výstrihom. Androidný typ postavy, ktorý sa vyznačuje širokým pásom, môžete zakryť aj pomocou zoštíhľujúcich korzetov. Ich alternatívou sú „sťahovacie“ nohavičky s vysokým pásom.
 
Ako sa stravovať a cvičiť?
 
Neviete sa zmieriť s týmto typom postavy? Ak vám nechýba pevné odhodlanie a vytrvalosť, môžete na svojich nedostatkoch popracovať. Základom je zdravé stravovanie s dostatkom výživných látok. Jesť je nutné pravidelne, teda päťkrát denne a v malých dávkach. Odporúčame vyhýbať sa potravinám obsahujúcim cukor. Radšej siahnite po mliečnych výrobkoch, chudom bielom mäse a zelenine. Pri zhadzovaní kilogramov a formovaní postavy je základom pitný režim. Tréning a druhy cvikov konzultujte s odborníkom, pretože odstránenie tuku z problematických oblastí brucha a bokov je ťažkou, nie však nemožnou záležitosťou. S určitosťou vám môžeme odporučiť erobik, zumbu alebo beh, ktoré zaraďujeme do aeróbnych športových aktivít. Formovanie postavy si vyžaduje dlhodobú pozitívnu zmenu životného štýlu. Prajeme vám veľa chuti a optimizmu pri jeho budovaní!
 
MIMI