Hľadajú sa kuriatka!

Hľadajú sa kuriatka!

Píše sa október 2012 a ľudia navôkol sa opäť zbláznili. Prestali si pospevovať všetky známe letné hity a ich úsmev sa zamrazil už pri pohľade na prvý jesenný vánok. Krásne devy utekajú do super značkových obchodov rezervovať si zateplenú vestičku s čo najrozkošnejšou kapucňou, starostlivé babičky siahajú po receptoch na vianočné muffinky, deduškovia majú aj tento rok plné čaše teplého čaju s umom a všetci svedomití priekopníci marketingu to na nás zase skúšajú so sériou polročných vianočných reklám.

 

Všetci dobre vieme, že žijeme len raz, a preto by sme si dnes mali radšej vychutnávať zlatistú jeseň v záhradách, sadoch a ostatných lesných zákutiach a nie potajomky vyjedávať čokoládové adventné kalendáriky. Hanba nám, život už pre nás neznamená spleť jedinečných okamihov, ale dal by sa prirovnať všedným pocitom bláznivej žaby v mixéri.
 
Nedokážeme pochopiť, že Mikuláš nie je žiadnou opičkou na gumičke, a tak ho vyzeráme cez všetky plastové okná zakaždým, keď dostaneme chuť na niečo sladké. Bolo nám treba pustiť do éteru ten nadčasový song, čo tvrdí, že každý deň budú vraj Vianoce. A preto si vravím: „Ak sa vy môžete blázniť za Popoluškou v čase pravidelných jesenných depresií, tak ja si už od zajtra začnem všímať všetky dobre vypasené veľkonočné kuriatka na poliach a v uliciach! “
 
Tatiana Kovalčinová