Francúzska manikúra

Francúzska manikúra

 

Aj keď je v móde veľa druhov manikúr s použitím rôznych farieb, perletí, trblietok, a dokonca aj výtvarnej techniky, francúzska manikúra ostane „in“ navždy.
 
Pôsobí čisto a žensky, jednoducho a príťažlivo. Rukám dodáva jemný a svieži vzhľad. A na rozdiel od lakov od výmyslu sveta, francúzska manikúra vyzerá prirodzene. Nič ňou nepokazíte ani na plese, ani v škole, ani pri športe. Všade sa hodí, lebo je nevtieravá a úhľadná.
 
Na francúzsku manikúru ako zo salónu, potrebujete dva laky, ideálne snehovo biely a priesvitný. Dĺžka nechtov by mala byť primeraná tak, aby francúzska manikúra mohla na jednej strane vyniknúť a na druhej strane by mala pôsobiť čo najprirodzenejšie, preto to netreba s dĺžkou nechtov ani veľmi prehnať.
 
Na necht nanesiete priesvitný lak a po zaschnutí, nanesiete iba na prečnievajúcu časť nechtu lak biely. Aby ste dodržali peknú líniu medzi priesvitným a bielym lakom, môžete si pomôcť papierikom, prípadne priamo na to určenými lepiacimi papierikmi. Po zaschnutí bieleho laku, celý necht ešte raz pretrite priesvitným lakom, aby sa dobre zafixoval. Dôležité je nechať každé nalakovanie dobre uschnúť, aby laky spolu nezačali bojovať.
 
Na takúto parádu vám stačí len trocha trpezlivosti a výsledok ocení nejeden pohľad zakvačený do vašich rúk.

 

Ivana Rodáková