FOTO: Rozhodujúci zápas bezpečne pre domácich, ide sa do baráže + hlasy po zápase

Viac ako 2400 divákov dnes na piešťanskom zimnom štadióne sledovalo rozhodujúci siedmy finálový zápas medzi Piešťanmi a Prešovom. V bráne hostí namiesto Palka, ktorý mal problémy s výstrojou nastúpil Zima a domáci to znamenite využili. Hneď v druhej minúte vystretlil spoza kruhov Beňa a otvoril skóre. Už o niekoľko sekúnd po ňom nahodeným pukom od modrej Kalafút prekvapil prešovského brankára po druhýkrát. A aby toho nebolo málo, v šiestej minúte ho pekným blafákom Peško vyhnal z brány, do ktorej sa postavil Palko,  Ten už do konca prvej tretiny neinkasoval, aj keď niekoľkokrát mal namále. Prešovčania si nedokázali vyprodukovať vážnejšiu šancu a aj preto odchádzali do kabíny s trojgólovým mankom.
Na začiatku druhej tretiny mohla hostí vrátiť do hry presilová hra, ale nedokázali ju využiť. A tak platilo staré klišé nedáš-dostaneš, keď Učňov nahodený puk pred bránu skvele usmernil Mikušovič pod hornú žŕdku. Potom sa na ľade trochu priostrilo, k slovu sa dostali aj päste. Góly však naďalej strielali iba domáci. Najskôr sa z úniku troch proti jednému presadil Bučka a po ňom nádhernou strelou Mucha pridal šiesty gól a bolo po zápase.
Tretia tretina sa tak už len dohrávala. Vedenie Piešťan mohol poistiť Filip, ale pri úniku v oslabení bol faulovaný a následné trestné strieľanie nevyužil. Domáci potom trochu poľavili na koncentrácii a dovolili hosťom skorigovať stav. Najskôr v presilovke o dvoch hráčov Šimka prestrelil Tomeka spomedzi kruhov a skóre zápasu na konečných 6:2 po ňom uzavrel Zavacký. Piešťany si tak vylepšili historicky najlepší výsledok, keď vyhrali prvú hokejovú ligu a v baráži o účasť v extralige tak vyzvú Žilinu.

Milan Klement, tréner ŠHK 37 Piešťany:
"Pre nás bolo dôležité, aby sme sa po prehre v Prešove dali dokopy, čo sa nám podarilo hneď po zápase, kedy sme si povedali, čo sa stalo zle, že to musíme hodiť za hlavu, a je treba sa pozerať dopredu. Chlapci si spravili tiež svoje stretnutie, kde si vydiskutovali, čo je treba urobiť, aby sme boli úspešní. Dnes nám vyšla prvá tretina, keďže v bráne bol druhý gólman Prešova, lebo prvý nemal správnu predpísanú výstroj a tam sme dali prvé tri góly. Od toho sa odvíjal ďalší vývoj zápasu, nám narástli krídla a hostia sa dostali do útlmu. Trošku bol problém v častom vylučovaní a rozkúskovanej hre, čo ubralo na kvalite zápasu. Tretiu tretinu za stavu 6:0 bolo treba hrať tak, aby sme zbytočne nedostávali góly, aby sme si zápas neskomplikovali a sme spokojní, že to vyšlo."

 

S akým cieľom idete do baráže so Žilinou?

 

"Prvým cieľom bude dať v pondelok ráno na tréningu chlapcov dokopy, lebo si určite postup oslávia a zaslúžia si to. Samozrejme nejdeme ako favorit, favoritom je Žilina. My môžeme iba prekvapiť, ale nepredáme kožu lacno. Dúfam, že sa nebude opakovať situácia z minulého roku, keď sme prehrali 4:0 na zápasy s Popradom. Bol by som ale zlý tréner, keby som povedal, že si ideme zahrať, ale urobíme všetko preto, aby sme vyhrali."

 

 

(sd)

 

 

Fotogaléria zo zápasu:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Foto: Laco Ďuračka