Emil Stehlík stolnotenisovým majstrom oblasti

Emil Stehlík stolnotenisovým majstrom oblasti

Vyvrcholením tohtoročnej stolnotenisovej sezóny v našom regióne boli oblastné majstrovstvá jednotlivcov v dvojhre. Uskutočnili sa  v Malženiciach a hralo na nich 55 hráčov zo 17 klubov z okresov Trnava, Hlohovec a Piešťany.

Tí boli najskôr rozdelení do šestnástich troj- a štvorčlenných skupín, kde hrali systémom každý s každým. Z každej skupiny  postúpili do vyraďovacích bojov dvaja najúspešnejší. Z hráčov okresu Piešťany sa dostali medzi 32 najlepších  Emil Stehlík, Rastislav Šimončič, Anton Čelín a Rastislav Andris z  Krakovian, Matej Kondáč a Ľuboš Čapuška z Vrbového a Pavol Chnapko z Kočína-Lančára. Celkovým víťazom majstrovstiev sa zaslúžene stal 45-ročný Emil Stehlík z OŠK Krakovany, ktorý nenašiel v celom turnaji premožiteľa. V základnej skupine vyhral bez problémov všetky tri zápasy, vo vyraďovacej fáze postupne zdolal Tomašoviča bez boja, Vida a Kľačanského 3:0, v semifinále Hatalovú z ŠKP Trnava 3:1 a vo finále  Jankoviča z Malženíc tiež 3:1. V zápase o tretie miesto vyhral Hrnčiar nad Hatalovou 3:1. 

„Na turnaji som nemal vážnejšieho súpera. Najviac som sa potrápil s Hatalovou, ktorá v minulosti hrávala extraligu za Ružomberok. Teraz študuje v Trnave, takže hráva za tamojší ŠKP. Víťaz tejto súťaže síce nikam nepostupuje, no bolo to dobré spestrenie sezóny,“ povedal nám na okraj turnaja víťazný Emil Stehlík, ktorý je inak kmeňovým hráčom MTJ Piešťany-Moravany. 

(na)