Dovolenka v Bulharsku vám ušetrí

Dovolenka v Bulharsku vám ušetrí

Ani sa nenazdáme a máme tu letnú turistickú sezónu. Preto je dobré poobzerať sa po obľúbených prímorských destináciách. Jednou z nich je aj Bulharsko. Krajina, ktorá prekvapí nádhernou prírodou, čistým morom a veľmi príjemnými cenami.

Dohodnite si výhodnú dovolenku v Bulharsku
Last minute a first minute dovolenky cestovných kancelárií sú skrátka neodolateľné. Ak sa opäť rozhodujete vycestovať do zahraničia, určite neprehliadnite ponuky dovoleniek v Bulharsku. Sú masovo obľúbené najmä pre ich cenovú dostupnosť a tiež fakt, že destinácia sa nenachádza ďaleko, zvlášť ak cestujete letecky. V závislosti od lukratívnosti jednotlivých ubytovacích zariadení a prostredia sa stretnete s rozdielnymi cenami zájazdov. Aktuálne sa ceny za dovolenku v júni pohybujú približne okolo 250 eur na osobu na 8 dní, a to navyše letecky. Ceny dovoleniek, pochopiteľne, ovplyvňuje aj to, akú formu stravovania si prajete, či cestujete s deťmi, v akom termíne a tiež to, či si prajete na dovolenke v Bulharsku iba oddychovať alebo aj spoznávať krajinu. Poteší vás tiež fakt, že nemusíte pred vycestovaním navštíviť zmenáreň, pretože v Bulharsku sa dá platiť aj eurami. Využiť môžete aj platobné karty. Či zájdete do obchodu alebo do reštaurácie, prekvapia vás porovnateľné, ak nie nižšie ceny produktov a služieb. Je dobré si však vopred zvážiť, či sa chcete najesť v centre mesta alebo v nenápadných uličkách.

Ospevované bulharské pláže

Bulharské pláže boli označené modrou vlajkou, čo vo vás vyvolá ešte väčšiu túžbu osviežiť sa v mori alebo sa venovať vodným športom a potápaniu. Na niektorých plážach sa turisti dokonca môžu tešiť z liečivého čierneho piesku a bahna. V Bulharsku sa nachádza množstvo starostlivo udržiavaných pláží, romantických zátok, akvaparkov, ale aj chránených prírodných oblastí, ktoré rozhodne stoja za vašu pozornosť. Príjemná prímorská klíma a zvyčajne slnečné počasie vám umožnia užiť si potulky cudzinou bez zbytočného frflania na extrémne vysoké teploty. Cenovo výhodnej dovolenky sa v Bulharsku dočkáte v lokalitách Primorsko, Sozopol, na Slnečnom pobreží, ale aj v Nesebare či Elenite. Slnečné pobrežie sa pýši titulom najväčší bulharský rekreačný komplex a je len na skok od historického mestečka Nesebar. Destinácia Sozopol sa nachádza na polostrove vulkanického pôvodu a stará mestská časť je zapísaná v zozname UNESCO ako historicky chránená oblasť. Letovisko Elenite ponúka turistom pozvoľný vstup do mora, čo ocenia najmä neplavci alebo rodiny s deťmi. V Primorsku sa dočkáte originálnej atmosféry a čarokrásnych pláží s jemným pieskom. Plavbu po rieke Ropotamo by mali zažiť všetci romantici.