DEŇ VÍNNYCH PIVNÍC LÁKA NA OCHUTNÁVKU VÍN A SPOZNÁVANIE HISTORICKEJ TRNAVY

DEŇ VÍNNYCH PIVNÍC LÁKA NA OCHUTNÁVKU VÍN A SPOZNÁVANIE HISTORICKEJ TRNAVY

 Spolok Vincech a mesto Trnava pozývajú na podujatie Deň vínnych pivníc Trnava 2023, ktoré sa bude konať v sobotu 21. októbra. Návštevníci budú môcť ochutnať vína od vyše 50 vinárov na 23 degustačných miestach, ktoré budú v historických budovách v centre mesta Trnavy.

Organizátori podujatia otvoria brány pre návštevníkov o 13:00 h. a ochutnávky budú prebiehať až do večerných hodín. Degustačné miesta sa budú nachádzať na zaujímavých historických priestoroch, akými sú pivnica a kaplnka mestskej radnice, stredoveká veža Trnavského šermiarskeho cechu, ale aj v rôznych vinárstvach, ako napríklad Trnavská viecha v severovýchodnej veži mestských hradieb.

Pre vinárov je Deň vínnych pivníc ideálnou príležitosťou spoznať rôznorodý sortiment vín v zaujímavých priestoroch, do ktorých verejnosť bežne nemá prístup.

„Návštevníci podujatia budú môcť zažiť jedinečnú atmosféru historických miest Trnavy v spojení s chuťami vína, ktoré sa tu pestovalo a predávalo už od stredoveku,“ hovorí Alexander Prostinák, výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Podrobnejší popis programu a degustačných miest na stránke: https://www.trnava.sk/sk/podujatie/den-vinnych-pivnic-trnava-2023

Zdroj foto: Región Trnava

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na http://bit.ly/TuristickeInformacneCentrum

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky.