Čo sa ti stalo?

Čo sa ti stalo?

Perry, Bruce D.; Winfrey, Oprah
Co se ti stalo?

Rozhovory o traumách, psychickej odolnosti a uzdravení

Povedali ste si niekedy: „Čo som to urobil?“ alebo „Prečo som svoje správanie neudržala na uzde?“ Ostatní mohli nad vašim správaním uvažovať a povedať si, čo je asi tak na vás zlého. Keď premýšľame o svojich pocitoch, nemáme ďaleko k sebaobviňovaniu alebo z toho, čo robíme, urobiť akýsi podivuhodný štandard.

Počas hlboko osobných rozhovorov Oprah Winfrey s odborníkom na ľudský mozog a traumy Brucom Perrym sa otázka: „Čo je na tebe zlého?“ premenila na: „Čo sa ti stalo?“.

Oprah Winfrey otvára príbehy zo svojej minulosti, traumatické skúsenosti a nepriazeň osudu, a Bruce Perry ponúka poznatky o traumách, psychickej odolnosti a uzdravení z odborného hľadiska. Kniha je plná príbehov, spájajú sa v nej zážitky známej americkej moderátorky s tým, čo zažili deti, s ktorými pracoval doktor Perry.

Knihu ocenia záujemci o tému traumy, resiliencie a uzdravenia, psychológovia.

Oprah Gail Winfrey je americká moderátorka, herečka a vydavateľka časopisu, ktorá uvádzala televízny program Oprah show. Je mnohonásobnou držiteľkou ceny Emmy a bola nominovaná na Oscara.

Bruce D. Perry je americký psychiater, špecializuje sa na detské duševné zdravie a neurovedu. V Portále vyšla jeho úspešná kniha Chlapec, kterého chovali jako psa.

Vydalo vydavateľstvo PORTÁL.