Čo by mala spĺňať každá dobrá spoločnosť, ktorá spravuje bytové domy?

Čo by mala spĺňať každá dobrá spoločnosť, ktorá spravuje bytové domy?

Čo vplýva na kvalitu bývania ak budeme hovoriť výlučne o bytoch? Samozrejme, každý jednotlivý byt, ale keďže bývanie v byte je aj o spoločných priestoroch a bytovom dome ako celku, veľký vplyv má aj to ako je bytový dom spravovaný.

Dôležité je poskytovať komplexné služby

V oblasti komplexnej správy budov v súčasnosti podniká veľa firiem, čo je výhodou, keďže konkurencia núti každého „hráča“ na trhu zlepšovať svoje služby. Čo by teda mala spĺňať dobrá správcovská spoločnosť?

V jednoduchosti by sa dalo povedať, že ponúkať naozaj komplexné služby a riešenia na všetky potreby spojené s bývaním. Vďaka tomu bude možné všetko v súvislosti so správou bytového domu vybaviť u jednej spoločnosti a takpovediac na jednom telefónnom čísle.

Inak by obyvatelia bytového domu museli hľadať na rôzne úkony rôznych dodávateľov a to by rozhodne nebolo príliš komfortné. Takto sa o to postará správcovská spoločnosť, samozrejme s dôrazom na kvalitu práce, jej včasné vykonanie a taktiež aj cenu.

Jednoduché riešenie jednorázových aj pravidelných úkonov

Ak správcovská spoločnosť ponúka skutočne komplexné služby v rámci správy bytových domov, obyvatelia šetria čas pri riešení rôznych udalostí v bytovom dome. Nemusia rozmýšľať, na koho sa obrátiť, pretože sa vždy obrátia len na správcovskú spoločnosť. V súvislosti s tým by dobrá správcovská spoločnosť mala poskytovať aj 24-hodinovú telefonickú linka pre prípadné havarijné stavy.

Mať správcovskú spoločnosť, ktorá ponúka naozaj komplexné služby týkajúce sa bývania, je jednoduché aj z ohľadu platieb za tieto služby. O bytový dom môže byť „postarané“ jediným trvalým platobným príkazom.

Okrem konkrétnych „jednorázových“ úkonov musí správcovská spoločnosť pochopiteľne udržiavať komfort bývania a dobrý stav nehnuteľnosti. To znamená, starať sa o periodicky opakujúce sa úkony, či potrebné revízie, aby kvalita bývania v danom bytovom dome neustále rástla.