Perfektná čistota, komfort aj inteligentné technológie

Perfektná čistota, komfort aj inteligentné technológie

 Sú nevyhnutné, nenápadné a využívame ich denne. Reč je o toaletách, ktoré sú často prehliadaným prvkom kúpeľní a ich výberu nie je venovaná príliš veľká pozornosť. Už dávno však neplnia iba jednu funkciu. Vývoj materiálov a technológií ich v posledných dekádach posunul výrazne vpred, vďaka čomu zaisťujú vysoký užívateľský komfort a starajú sa o maximálnu očistu. Ich starostlivý výber sa oplatí hneď z niekoľkých dôvodov. Čo toalety nového tisícročia ponúkajú?

Perfektná čistota

Kúpeľňu si okrem relaxácie spájame s vysokou mierou hygieny. Výrobcovia toaliet to dobre vedia a snažia sa ich navrhovať tak, aby úlohu maximálne plnili. Stále bežnejšie sú preto v dnešnej dobe tzv. rimless toalety, teda WC bez oplachového kruhu. Misa sa vyznačuje absenciou záhybov, takže neposkytuje veľa priestoru na uchytenie nečistôt. Úroveň hygieny je vyššia a čistenie výrazne jednoduchšie. Moderné technológie idú ale ešte ďalej a prinášajú povrchy, ktoré nedávajú nečistotám šancu. „LAUFEN Clean Coat Active je špeciálna vrstva nanášaná na sanitárnu keramiku a ďalšie povrchy, ktorá zabraňuje zachytávaniu nečistôt, baktérií a ako jediná aj vírusov vrátane koronavírusov. Umývadlá, toalety alebo bidety sa po ošetrení touto vrstvou stávajú neporéznymi, extrémne hladkými a udržanie nevítaných návštevníkov je takmer nemožné. 99, 9 % z nich počas 24 hodín umiera,“ približuje Iva Šedivá, vedúca marketingovej komunikácie spoločnosti LAUFEN CZ, úplnú novinku na trhu. Povrch navyše ľahšie odoláva abrazívnym prostriedkom a uchováva si svoj pôvodný vzhľad.

Komfort aj úspora

Podstatné je pri toalete aj užívateľské pohodlie, preto je jednou z aktuálnych tém medzi výrobcami sanitárnej keramiky aj hlučnosť toalety. Hlasité splachovanie je nepríjemné a obzvlášť v noci dokáže rušiť ostatných členov domácnosti. Odborníci spoločnosti LAUFEN preto vyvinuli extrémne tichý systém splachovania SilentFlush. „Voda v mise je oproti tradičným záchodom usmerňovaná odlišne. Z okrajov je vedená do špirály, vďaka čomu je zvuk šíriaci sa priestorom aj vo vnútri misy minimalizovaný. Vodný vír toaletu zároveň perfektne očistí a jej údržba je oveľa jednoduchšia,“ približuje Iva Šedivá.

Denné používanie klozetu dokáže spríjemniť ale aj nepatrný detail, ako sú splachovacie tlačidlá. Môžu byť aktivované stlačením ruky alebo bezdotykovo automatickou detekciou pohybu, čo zvyšuje aj úroveň hygieny. Toalety však zvládnu oveľa viac, napríklad šetriť životné prostredie a domáce financie. Zatiaľ čo klasické WC spotrebujú až 6 litrov vody na jedno spláchnutie, moderné úsporné toalety si vystačia s menším množstvom - 4,5 litra pre väčšie spláchnutie alebo 3 litrami vody pre menšie, čo v dlhodobom horizonte predstavuje značnú úsporu.

Systém SilentFlush bol špeciálne vyvinutý tak, aby pri splachovaní vytváral čo najmenej hluku vo vnútri toaletnej misy aj v okolitom priestore. Pri nočných návštevách kúpeľne preto nezobudí nikoho z rodiny. Zároveň spotrebováva iba 4,5 litra vody, vďaka čomu šetrí životné prostredie.

Špičkové technológie

Na samom vrchole sú potom toalety s integrovanou bidetovou spŕškou ako Cleanet Riva alebo Cleanet Navia, ktoré v sebe prepájajú funkcie klozetu a bidetu. V minimalistickej konštrukcii z prémiových materiálov ukrývajú sofistikované technológie starajúce sa o maximálne pohodlie a očistu. Navyše umožňujú individuálne užívateľské nastavenia pre jednotlivých členov domácnosti. U spŕšky umiestnenej vo vnútri je možné zvoliť jej pozíciu, teplotu vody alebo intenzitu vodného prúdu, všetko buď pomocou postranného tlačidla alebo diaľkového ovládania.

Toalety s integrovanou bidetovou spŕškou Cleanet Riva a Navia sú v súčasnosti najpokročilejšími produktmi medzi WC. Všetky technológie sú šikovne ukryté vo vnútri keramického črepu a toalety si uchovávajú čistý a minimalistický vzhľad.

V štýle

Toalety v dnešnej dobe však neplnia iba praktické funkcie, ale dopĺňajú aj celkový vzhľad kúpeľne. Milovníkov dokonalých interiérov potešia klozety z dizajnových kolekcií zladené s celým radom. „Kolekcie ako IlBagnoAlessi, SONAR, The New Classic alebo napríklad Kartell spoločnosti LAUFEN, ponúkajú všetky prvky sanitárnej keramiky vrátane WC a bidetov. Vďaka jednotnému dizajnu vytvárajú harmonický interiér, ktorý je trendy a zároveň nadčasový. Toalety sú súčasne vyrobené z prémiových materiálov a využívajú najmodernejšie technológie. Radosť budú robiť v kúpeľni dlhé roky,“ dopĺňa Iva Šedivá.

Kúpeľňové rady švajčiarskej značky LAUFEN myslia na všetko. Umožňujú vytvoriť štýlovú kúpeľňu, a to vrátane WC, ktoré perfektne ladí s ostatnými prvkami kolekcie. IlBagnoAlessi rešpektuje organické tvary, SONAR sa drží geometrických línií a toaleta The New Classic vnáša do priestoru nádych romantiky.