Chudnutie podľa znamenia. Ako vám to pôjde ľahšie?

Chudnutie podľa znamenia. Ako vám to pôjde ľahšie?

Pozrite sa spolu s nami, ako sa jednotlivých znameniam zverokruhu chudne najľahšie.

Baran

Baran patrí medzi vášnivé a tvrdohlavé znamenia. Preto by mal staviť na intenzívne a krátke cvičenia, ktoré udržia jeho pozornosť. Vhodné sú vysoko intenzívne intervalové tréningy, tabata či kruhový tréning.

Býk

Pre býka nie sú vhodné extrémy. Najlepšie je diétny režim nastaviť tak, aby nebol príliš tvrdý, ale prinášal výsledky v dlhodobom horizonte. Čo sa týka cvičenia, stavte na pravidelnú fyzickú aktivitu v strednej intenzite.

Blíženci

Blíženci sú od prírody roztržití a v ich prípade sa uplatnia pri chudnutí pohybové aktivity napríklad pri sledovaní televízie alebo počúvaní hudby. Teda stavte na veľa „malých“ pohybových činností počas dňa.

Rak

Medzi rakmi je veľa takých, ktorí holdujú emocionálnemu prejedaniu. Vhodné teda je upokojiť sa a pripravovať si jedlá, ktoré majú blahodarný vplyv na nervovú sústavu. Čo sa týka cvičenia, voľba je iba na vás, pôjde vám všetko.

Lev

Lev potrebuje víťaziť a byť obdivovaný. Preto je cvičenie vo fitcentre ideálnou voľbou, pretože získanie vypracovaného tela či zhodenie niekoľkých kíl prinesie levovi spravidla obdiv od ostatných.

Panna

Panny majú rady poriadok. Platí to aj v oblasti stravovania. Vyhovuje im režim, ktorý má svoje pravidlá, zameriava sa na detaily, teda je pragmatický. Platí to aj pre cvičenie.

Váhy

Váhy sú družné, a preto im bude vyhovovať cvičenie minimálne vo dvojici alebo v skupine. Čo sa týka stravovania, treba staviť na zlatú strednú cestu, teda žiadne extrémy.

Škorpión

Aj v strave a cvičení sa odzrkadľuje škorpiónov prístup k životu: všetko, alebo nič. Ak sa do niečoho pustíte, urobíte maximum. Začnite napríklad detoxikáciou prostredníctvom potravín i cvičenia. Vhodná je napríklad hot (horúca) joga.

Strelec

Strelci by sa mali sústrediť na zdravú stravu. Extrémy vhodné nie sú. Čo sa týka pohybu, výborná je turistika alebo športy, ktorým sa môžu venovať na čerstvom vzduchu.

Kozorožec

Vyberajte si body and mind cvičenia, teda jogu alebo pilates. Zabudnite na intenzívne cvičenia, tie vášmu charakteru nesedia.

Vodnár

Vodnár je individualista, rád robí veci po svojom. Teda aj v strave nájde spôsob, ktorý mu bude vyhovovať a ostatní budú nad tým možno iba krútiť hlavou. Avšak fungovať to bude stopercentne. So športov je vhodný tanec alebo lyžovanie.

Ryby

Ryby sa budú v stravovaní riadiť rozumom, teda racionalita vyhráva. Diéty ich neohurujú. Čo sa týka cvičenia, vhodné sú pomalé cvičenia, ktoré sú nielen o tele, ale aj o mysli. 

-w-