Chcete svoj domov oživiť originálom? Skúste minimalistické umenie!

Chcete svoj domov oživiť originálom? Skúste minimalistické umenie!

Výzdoba interiéru môže byť riešená rôznymi spôsobmi, najčastejšie sa však ľudia zameriavajú umenie, ktoré odpovedá ich vkusu a ladeniu interiéru. Jednou z možností je i minimalistické umenie.

Umenie má mnoho podôb, s jeho úžitkovou formou sa však stretávame najčastejšie v bežných priestoroch či už obytného či komerčného objektu, kancelárií apod. Najčastejšie v tomto prípade ide o maľbu či grafiku v originálnom alebo plagátovom prevedení, ktorá sa jednoducho umiestňuje na vhodnú plochu na stene. Umelecké diela tohto charakteru bývajú rôznej veľkosti a najmä dizajnu od reprodukcií diel svetoznámych maliarov až po originály v klasickom prevedení či vo forme minimalistického umenia. To sa v oblasti zariaďovania interiéru dostáva stále do popredia a dôvodom je predovšetkým jeho zaujímavé riešenie veľmi dobre zakomponovateľné do celého spektra interiérových dizajnov.

Čo je minimalistické umenie

Minimalizmus alebo minimalistické umenie je špecifický umelecký smer, ktorý sa vyvíjal v poslednom storočí a smeruje k jednoduchosti a jednoznačnosti umeleckého (najmä výtvarného) vyjadrenia. Často je riešený ako abstraktný so zameraním na detail a tónovanie farieb či vnášanie významu pomocou symbolov a písma. Minimalizmus sa postupne aplikuje predovšetkým v úžitkovom umení a veľ i dobre sa uplatňuje napríklad v nábytkárstve, jeho hlavným konceptom sú ľahké a nevýrazné línie.

Prečo si zadovážiť originálny minimalistický obraz

Ak chcete vyzdobiť domácnosť, komerčné priestory či kanceláriu, je minimalistické úžitkové umenie ideálnou voľbou. Vhodne farebný a veľký obraz je možné umiestniť do industriálneho či moderného štýlu a veľmi dobre dotvorí celkový dojem. Kvalitný minimalistický obraz si môžete zadovážiť v špeciálnych galériách, niektoré z nich (napríklad artup.sk) sa zameriavajú práve na tento typ umenia a sprostredkováva diela od umelcov s veľmi zaujímavým portfóliom.