Ako prepojiť kuchyňu s obývačkou tak, aby to vyzeralo skvelo?

Ako prepojiť kuchyňu s obývačkou tak, aby to vyzeralo skvelo?

Jeden z moderných trendov interiérového dizajnu sú veľké otvorené priestory. Najčastejšie v podobe prepojenej kuchyne a obývacej izby. Keď sa to spraví správne, vyzerá to naozaj skvelo. Ale ako to urobiť správne?

Jednotné farby, podlaha aj nábytok

Na začiatok je dobré si určiť farebnú paletu takejto spojenej obývačky a kuchyne. Samozrejme, farby je následne nutné dodržať v celom priestore. Ideálne je vybrať si jednu, maximálne dve neutrálne farby. Ak chcete opticky priestor zväčšiť, minimálne steny by mali byť svetlé.

Podlaha by mala byť jednotná v celom priestore. A to nielen podlaha samotná, ale aj lišty a ďalšie príslušenstvo. Obľúbenou farbou podlahy posledných rokov je najmä v štýlových moderných obývačkách sivá a samozrejme, stále je tu „klasika“ v podobe rôznych odtieňov dreva.

Aj čo sa nábytku jednotlivých častí týka, je dobré snažiť sa o čo najpodobnejšie prevedenie. S farbou by nemal byť problém a keď si dáte záležať, určite nájdete kuchynskú linku a obývaciu stenu, ktoré budú mať rovnaký, či aspoň podobný štýl.

Čo bude tvoriť optický predel?

Jednou z vecí, ktoré sú typické pre moderné obývačky, je priestranná sedačka, najčastejšie v tvare písmena L alebo aj U. V otvorenom priestore dokáže určitým spôsobom vymedziť, kde sa ešte pripravujú a konzumujú pokrmy a kde už začína oddychová zóna.

Avšak keď už hovoríme o určovaní zón, najlepším „predelom“ je jedálenský stôl, prípadne jeho alternatíva v podobe kuchynského ostrovčeka. A sú to práve obľúbené kuchyne s ostrovčekom, ktoré sú na takéto otvorené priestory ako stvorené.

Do tretice je tu možnosť urobiť predel pomocou otvoreného regálu, či knižnice bez zadnej steny. A keďže takéto regály a knižnice sú opticky „vzdušné“, priestor rozdelia bez toho, aby zásadne ovplyvňovali jeho celkový vzhľad.