Čajky potrápili favorita zo Šoprone

Čajky potrápili favorita zo Šoprone

V predposlednom domácom zápase maďarsko-slovenskej basketbalovej ligy žien prehrali Piešťanské čajky na domácej palubovke s favorizovaným maďarským Uniqa Euroleasing Šoproň 51:77, hoci ešte v 23. minúte prehrávali iba o dva body v pomere 42:44.
 
„Naše dievčatá začali bez rešpektu a tri štvrtiny zápasu boli zvučnému súperovi vyrovnaným partnerom. Potom sa prejavila väčšia skúsenosť podkošových hráčok hostiek. Skóre v ich prospech narastalo aj vďaka presnej streľbe, ktorá bola takmer neomylná. V našom družstve sa strelecky presadili americké posily Simonová a Sheelsová. Po tomto kole je už jasné, že v štvrťfinále play-off slovenskej extraligy nás čaká Spišská Nová Ves,“ povedal nám na okraj zápasu Miloš Drgoň.
 
Čajky začali proti pravidelnému účastníkovi Euroligy dobre, keď v prvej časti viedli 10:9. Skúsené Maďarky ju však napokon vyhrali o šesť bodov. Po druhej už viedli len o päť, pretože Čajky ju vyhrali o bod. Po obrátke už dominovali hráčky Šoproňu, ktoré zvýšili svoj náskok až na konečný 26-bodový rozdiel. 
 
Body Piešťanských Čajok:
Simonová 17, Sheelsová 10, Páleníková 7, Felixová 6, Krč-Turbová, Bartánusová a Zentková po 3, Malinková 2. Pilátová, Stanková a Polcerová nebodovali. Štvrtiny: 12:18, 23:22, 10:19, 6:18.
(na)