Búrlivé príbehy a drsné životné lekcie v knižnej novinke Životom na zelenú

Búrlivé príbehy a drsné životné lekcie v knižnej novinke Životom na zelenú

Obľúbený oskarový herec Matthew McConaughey  napísal svoju prvú knihu.
Nečakajte však obyčajný životopis. Áno, porozpráva niekoľko príbehov z jeho života, ale nostalgický rozhodne nebude. V tejto knihe sa zameral na prístup k životu, na lekcie zo života, ktoré sú nasiaknuté nenútený šarmom i emóciami a oslavujú myšlienku, že to, čo nás napĺňa, je cesta a nie cieľová destinácia. Je to ale aj filozofická príručka propagujúca lásku a rodinu s neprikrášleným opisom duchovného a osobného obrodenia.
Ako hovorí sám autor, je to kniha o tom, ako vo svete, ktorý nám zvyčajne hovorí nie, získať viac „áno“ a o tom, ako rozoznať, kedy by mohlo byť „nie“ vlastne preoblečeným „áno“. Je to kniha o chytaní zelených na semafore života s vedomím, že všetky oranžové a červené sa nakoniec taktiež zmenia na zelenú.
Je to ľúbostný list životu.
Naučil som sa byť odolný, niesť následky, byť zodpovedný a tvrdo pracovať. Naučil som sa, ako milovať, ako sa smiať, odpustiť, zabudnúť, hrať sa a modliť sa. Naučil som sa, ako kšeftovať, predávať, očariť, zvrátiť tok udalostí, zmeniť môj úpadok na výhru a ako si vymýšľať. Naučil som sa, ako znášať výhry a prehry, objatia a údery, zisky a straty, piesne o  láske a  nadávky. Hlavne, keď som čelil niečomu nevyhnutnému. Toto je príbeh o tom, ako sa vyrovnať s nevyhnutným. Toto je príbeh o zelenej.


Matthew McConaughey je výborným rozprávačom príbehov, ktoré zažil počas niekoľkých dekád vo filmovom priemysle. Nie je len herec, ale aj profesor na univerzite a orchestrálny dirigent. Životom na zelenú je prvou autorovou knihou, ktorej sa doteraz predalo viac ako 1 milión kníh.
„Osobný príbeh Matthewa McConaugheyho je zaujímavejší než hociktorá rola, ktorú stvárnil na striebornom plátne za posledné dekády.“ – USA Today
„Životom na zelenú je kniha napísaná s veľkou intenzitou a jedinečným spôsobom aký je aj jeho autor. Prečítajte si ju a spoznajte všetky skúsenosti z dobrodružstiev zo zákulisia a dajte sa na vlastnú zelenú vlnu.“ Shaka Smart, head coach, men’s basketball, The University of Texas at Austin

Súťažná otázka: Vymenujte dva filmy oskarového herca Matthewa McConaugheyho

Správne odpovede: Svadby podľa Mary, Lemra lemravá, Ako prísť o muža za 10 dní,  Interstellar, Vlk z Wall Street

Knihu vyhráva: Katarína Beniaková zo Stupavy a Andrej Lackovič z Prešova

Srdečne blahoželáme!