Ako správne „prevetrať“ svoje nohy po dlhej zime?

Ako správne „prevetrať“ svoje nohy po dlhej zime?

Starostlivosť o nohy a o pokožku chodidiel by nám mala byť rovnako blízka po celý rok. V každom období hrozia plesne, nevzhľadné vyrážky či zádery, s čím súvisí nepríjemné svrbenie a zápach. V jarnom a letnom období budú naše nôžky na obdiv ešte viac – o našej starostlivosti čo-to prezradia krátke sukne, topánky s otvorenou špičkou a pätou. Dajme si teda záležať na svojom zovňajšku!

Hydratácia a spevňovanie je dôležitá nielen v spodnej časti nôh, teda na chodidlách, ale aj na stehnách a pod kolenom. Dehydratácia a slabé vyživovanie pokožky sa neprejavuje len rohovatením, stvrdnutím piat. V dôsledku toho dochádza k zapáleným miestam či nevzhľadným škvrnám na pokožke.

Problémom sú aj tzv. metličky či problémy s pokožkou počas a tesne po holení. Pravidelne svojim nohám doprajte vitamínovú bombu vo forme zvláčňujúcej emulzie alebo telového mlieka. Tieto prípravky je ideálne vtierať po kúpeli. Navyše, ak budete pri tom na nohy vyvíjať dostatočný tlak, podporíte tak prekrvenie a zlepšíte látkovú výmenu.
Výbornými prísadami v týchto prípravkoch sú napríklad včelí vosk a kyselina hyalurónová. Aspoň „máličko“ tak môžete prispieť k odbúravaniu tukového tkaniva. Vaše nôžky budú vyhladené a spevnené, samozrejme, pri pravidelnom ošetrovaní a zlepšení celkovej kvality svojho životného štýlu.

Nech sa snažím, ako chcem, nejde to!

To si už určite aspoň raz povedal každý z nás. Na nohách sa nám v zrelšom veku môžu postupne ohraničiť tmavšie miesta, respektíve fialovo-modré fľaky, čo zo začiatku vyzerá celkom „neškodne“. Postupne môže tento estetický problém prerásť do vážnych zdravotných komplikácií.

Zväčša predznamenávajú kŕčové žily. „Metličkové“ nohy majú tiež svoje riešenie. Stačí viac dôverovať sile prírody a nechať pôsobiť cenné výťažky hroznových listov, pagaštanu, či kosodrevinovej silice. Na tejto báze sa zakladajú viaceré osviežujúce balzamy. S prídavným kolagénom sú hotovým pohladením pre vaše unavené nohy.

V neposlednom rade sa zamerajte na chodidlá. Suchá, popraskaná a stvrdnutá pokožka je pre túto oblasť nôh prirodzená. Ak sa na nej vytvárajú bolestivé, zhrubnuté trhliny, je nutné zlepšiť ich stav. Regeneračne na túto oblasť nôh pôsobí bambucké maslo, marakuja a výťažky z citróna. Takéto zábaly si hravo zvládnete pripraviť aj doma.

Inovatívnymi produktmi, ktoré napomáhajú k zlepšeniu vzhľadu vašich chodidiel, sú špeciálne exfoliačné ponožky. Účinné látky prenikajú hlboko do zrohovatených vrstiev a korigujú reparačné procesy. Takýto proces si vyžaduje čas – približne 12 až 15 dní. Svoje skrášľujúce procedúry si teda musíme v predstihu naplánovať! 

Tatiana