Ako sa zbaviť celulitídy?

Ako sa zbaviť celulitídy?

Aj pri celulitíde platí, že ide o komplexný problém, ktorý nevyrieši žiadny zázračný krém, kozmetická procedúra či diéta. Čo je dôležité, ak sa chcete pomarančovej kože skutočne zbaviť?

Na začiatok vás určite poteší informácia, že až 90 percent žien trpí určitou formou celulitídy. Hoci nejde o vážny zdravotný problém, pomarančová koža trápi najmä dámy v lete, keď je viditeľná. Za jej vznikom môže byť viacero príčin, ako ubúdanie kolagénu, genetika, nevhodná strava, zadržiavanie tekutín, hormonálne zmeny či nedostatok fyzickej aktivity. Za jej zhoršením sa často ukrýva aj dlhodobý stres spôsobujúci v tele zápalové procesy.

Ako sa zbaviť celulitídy? Chce to komplexný plán

Zázraky sa v tomto smere nekonajú. Eliminácia celulitídy je beh na dlhé trate. Avšak zmenou životného štýlu a vhodnou starostlivosťou dokážete pomarančovú kožu poraziť, zároveň si posilniť zdravie a zoštíhlieť. Čo je dôležité?

  • Jedálny lístok

Jedným z hlavných bojovníkov proti celulitíde je strava. Usilujte sa maximálne obmedziť, alebo vylúčiť vysoko priemyselné potraviny s obsahom bielej múky, cukru, soli, konzervačných látok, farbív, trans-mastných tukov, umelých aróm a podobne. Naopak, v jedálničku preferujte základné potraviny.
V jedálničku nesmie chýbať čerstvé ovocie a zelenina, ľanové semiačka, dostatočné množstvo vlákniny, kvalitné bielkoviny, zdravé tuky a nevyhnutnosťou je kvalitný pitný režim.

  • Kolagén

Pre pevnosť a pružnosť pokožky je dôležitý kolagén. S pribúdajúcim vekom jeho produkcia klesá, zvyčajne už po 25. roku života. Vždy voľte kolagén v podobe bioaktívnych kolagénových peptidov, ktorý dokáže ľudské telo skvelo spracovať a využiť.

Pre vstrebávanie kolagénu je potrebný vitamín C. V kvalitných doplnkoch stravy preto nájdete kolagén aj s vitamínom C, poprípade s ďalšími účinnými látkami.

  • Pohyb

Zbaviť sa celulitídy bez cvičenia je nemožné. Aj v tomto prípade sa odporúča kombinácia kardia so silovým tréningom. Nebojte sa ani vysoko intenzívneho intervalového tréningu, ktorý šetrí čas a je založený na striedaní fáz intenzívneho cvičenia a odpočinku.

  • Prírodná starostlivosť o pokožku

Výrobcovia sa predháňajú v tom, kto prinesie kvalitnejší krém, gél či telové mlieko proti celulitíde. Avšak je potrebné si uvedomiť, že mnohé z nich sú plné chémie. Oveľa bezpečnejším a spoľahlivým riešením sú rôzne prírodné oleje či silice. Za zmienku stojí, napríklad šípkový olej či levanduľový esenciálny olej.

Mirka