Ako sa vhodne obliecť na svadbu

Ako sa vhodne obliecť na svadbu

Svadba je udalosť, kedy chce dokonale vyzerať nielen nevesta. Oblečenie by vás malo reprezentovať a v prvom rade zdôrazňovať to, čo budete na svadbe zastávať. Investujte preto do toho nielen financie, ale aj čas. Tak si vás totiž budú ľudia pamätať.


.... ako svadobná mama
Ak vám pripadla milá udalosť, že vydávate dcéru alebo ženíte syna, dôkladne sa pripravte. Po neveste totiž každý sleduje svadobnú mamu. Tá, by mala žiariť ako druhá v poradí. Svadobná mama si ako jediná môže dovoliť odtiene svetlo béžové či maslové. Povolené sú sukňové, či nohavicové kostýmy a aj šaty. Starostlivo vyberajte aj účes, lebo po neveste budete vy druhá najviac objímaná. Ak ste chceli staviť na klasickú fúkanú, výsledný efekt po pár hodinách v teple a pri tanci nemusí byť veľmi pekný. Snažte sa vlasy skôr vyčesať, aby vám účes vydržal čo najdlhšie.

..... ako svedok
Svedok je zväčša veľmi blízkou osobou neveste aj ženíchovi. Preto by s nimi mal asi najviac ladiť. Farba šiat svedkyne môže ladiť s farbou výzdoby a celej svadby, prípadne s nevestinou kyticou alebo opaskom na svadobných šatách. Mal by sa odlišovať od bežných hostí aspoň drobnosťou, aby bolo všetkým jasné, že ide dôležitého človeka. Niekedy postačí aj rovnaká brošňa v účese, alebo náramok.

.....ako druzička
Na Slovensku je ešte trend družičiek takmer v plienkach, ale už aj u nás vidíme kamarátky nevesty oblečené v šatách rovnakých odtieňov. Ak na tom nevesta trvá, urobte jej láskavosť. Väčšinou len postačí zladiť sa tón v tóne a je to. Zabudnite na minisukne, výstrihy a vyzývavé strihy. V tento deň má byť hviezdou nevesta, a preto ako správna družička zvoľte šaty minimalistické a jednoduchšie.

.....ako hosť
V prípade, že na svadbe nezastávate žiadnu funkciu a pozvali vás ako čestného hosťa, nemusíte si robiť starosti. Oblečte sa najmä elegantne a vkusne. Nohavice, sukne, kostýmy, šaty, to všetko môžete pokojne zvážiť. Berte do úvahy aj charakter svadby a prispôsobte mu svoje oblečenie.

Takto rozhodne nie
Ako všade, aj tu platia nepísané pravidlá, čo je na svadbu absolútne nevhodné. Legíny, aj napriek tomu, že sú veľmi obľúbené, na svadbu sa nehodia vôbec. A je jedno, či idete len na obrad alebo aj na hostinu. Do tejto kategórie sa radia aj rifle a pančucháče v otvorených topánkach. Úplné faux paus je ak prídete v sukni širšej ako nevesta. Takže, ak doma vlastníte šaty s kruhom na tento deň túto výsadu ponechajte neveste.

Autor: Janka Radimáková