Ako nosiť strieborné šperky

Ako nosiť strieborné šperky

Striebro je kov najčastejšie používaný v šperkárstve, a to nielen pre svoju krásu, ale aj pre jeho tvárnosť. Je cenovo dostupnejší ako zlato, preto majú ženy zvyčajne niekoľko kusov strieborných šperkov. S čím striebro kombinovať, aby ste vyzerali elegantne?

Striebro rozjasní akýkoľvek druh oblečenia. Klasické a decentné sa hodí takmer ku všetkému bez rizika módneho faux pas. Ale pozor: nenoste naraz zlaté a strieborné šperky, vyzerá to vulgárne prehnane.

Pre aký typ ženy?
Striebro sa hodí najmä blondínkam, svetlým brunetkám, či červenovláskam so svetlou pokožkou a modrými alebo zelenými očami.

Každodenná verzia
Pôvab diskrétnej elegancie: čierna farba a striebro je vždy vkusným spojením. Podobne ako kombinácia chladných odtieňov a strieborných šperkov. Kombinácia šedej alebo bielej farby  so striebrom je rovnako efektná.

Trendy verzia
Striebro plus intenzívne, šťavnaté farby ako červená, tyrkysová, slivková, malinová alebo dokonca žltá, no zabudnite na oranžovú. Striebro sa nosí so striebrom: strieborné náušnice, strieborné opätky, kabelka a strieborno-azúrový mejkap.

Večerná verzia
Striebro vyzerá obzvlášť dobre s drahými kameňmi ako granáty alebo perly. Visiace náušnice, moderný prívesok, zaujímavý náramok – to sa vždy hodí k večernému oblečeniu.

Striebro biele alebo s patinou?
Postupom času striebro mení svoju farbu a pri kontakte so vzduchom, najmä vo vlhkom prostredí, sa stáva matným. Patina dodáva strieborným šperkom starožitný vzhľad, takže môžete predstierať, že je to stará rodinná pamiatka alebo úlovok z antikvariátu.
Ak dávate prednosť bielemu striebru, čistite ho pomocou mäkkej kefky a vodou s trochou mydla.