AKO NA KREHKÉ NECHTY?

AKO NA KREHKÉ NECHTY?

Môžeme si pomôcť aj samy, a to kúpeľom, ktorý si urobíme z kvalitného oleja a pridáme doň niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Nechty doň ponoríme na 10 minút. Procedúru robíme dvakrát do týždňa. V žiadnom prípade si nestriháme ochrannú kožičku pri koreni nechta a nezatlačujeme ju nezmäkčenú rôznymi kovovými predmetmi. Poddá sa špeciálnej špachtličke z manikúrovej súpravy, čo však predpokladá, že si ruky predtým dôkladne umyjeme a potom výdatne natrieme krémom.

Krehkosť nechtov si často spôsobujeme aj nešetrným odlakúvaním nekvalitným odlakovačom, alebo pracími či inými prostriedkami. V takých prípadoch, keď zistíme, že niečo sa s nechtami deje, zrieknime sa na niekoľko mesiacov lakovania a pri čistení, či praní sa naučme používať gumené rukavice.

  • Nechty si nestrihajme, ale používajme jemný pilníček. Postupujeme od strán do stredu. Najkrajší a najprirodzenejší tvar je jemný oblúk.
  • Ak si nechty lakujeme, ruky si najprv dôkladne umyjeme mydlom.
  • Na veľmi krátke nechty sú najvhodnejšie svetlé odtiene lakov, ktoré prsty opticky predlžujú.
  • Schnutie laku neurýchlime tým, že na čerstvo nalakované nechty budeme fúkať. Naopak, dychom sa lak zmäkčuje, čiže tuhnutie laku potrvá dlhšie.