Ako eliminovať vrásky okolo očí prirodzeným spôsobom

Ako eliminovať vrásky okolo očí prirodzeným spôsobom

Príčin vzniku vrások okolo očí je niekoľko. Najčastejšie sú dôsledkom starnutia, pretože ľudská pokožka postupne stráca kolagén a elastín. Ďalšie príčiny súvisia s vplyvom škodlivých voľných radikálov, ide napríklad o fajčenie alebo častý pohyb na priamom slnku. Samozrejmosťou je mimika a svoju úlohu zohrávajú aj dedičné faktory.

Skôr, ako sa pustíte do boja s vráskami okolo očí, mali by ste sa zamyslieť, čo stojí za ich vznikom a odhalenú príčinu vhodným spôsobom odstrániť. To znamená, že ak fajčíte, mali by ste s tým skoncovať. V prípade, že nenosíte kvalitné okuliare s UV filtrom, aj toto treba zmeniť. Ak neviete zistiť príčinu a nepozdávajú sa vám kozmetické úpravy či drahé krémy proti vráskam, vyskúšajte niektorý z 5 prirodzených prostriedkov, ktoré vám s nimi pomôžu zatočiť.
  1. Masáž prírodnými olejmi
Pokladom pre vašu pleť je napríklad mandľový, kokosový alebo olivový olej. Obzvlášť vhodný je hroznový olej, ktorý výborne hydratuje aj vyživuje. Ak vás trápia aj strie, môžete ho využiť aj na tento účel. Prírodné oleje obsahujú mnoho cenných antioxidantov (vitamín E), ktoré pokožku chránia pred škodlivými vonkajšími vplyvmi. Naozaj účinné budú len vtedy, ak ich budete používať minimálne raz za deň. Ako na to? Niekoľko kvapiek zvoleného oleja naneste na pokožku okolo očí a rozotrite ich krúživými pohybmi. Nechajte dostatočne vsiaknuť.
  1. Medovo-bielková maska proti vráskam
Med a vaječné bielka sú ingrediencie, ktoré máte bežne v kuchyni. To však nič nemení na tom, že sú skvelými bojovníkmi proti vráskam okolo očí. Stačí zmiešať domáci med s jedným bielkom a naniesť na vyčistenú pleť. Masku treba nechať pôsobiť aspoň 30 minút a používať 2-3 razy týždenne.
  1. Aj životný štýl ovplyvňuje vznik vrások
Stravujete sa nezdravo? Neprijímate dostatok tekutín? Nedoprajete si dostatočne dlhý spánok? Potom sa nečudujte, že to vidieť aj na vašej pleti. Na pleti sa odzrkadlí aj najmenšia maličkosť. Snažte sa preto jesť stravu bohatú na ovocie a zeleninu, orechy, semená, strukoviny, celé zrná a ryby, pretože vašej pleti dodá to, čo potrebuje. K tomu pridajte dostatok tekutín, výdatný spánok a vrásky nemajú šancu.
  1. Šťava z čerstvého citróna
Citrón je doslova nabitý antioxidantmi. Môžete ho použiť aj v boji proti vráskam. Stačí, ak vatový tampón namočíte do šťavy z čerstvého citróna a aplikujete ráno i večer na pokožku okolo očí. Večer môžete navyše do citrónovej šťavy pridať aj obsah jednej kapsuly vitamínu E.
  1. Uhorka
Uhorka pleť skvelo hydratuje a obsahuje dôležité vitamíny. Pomôže vám nielen s vráskami okolo očí, ale aj s opuchmi pod očami. Preto sa snažte 2-3 razy týždenne naniesť uhorku na pokožku okolo očí, v prípade potreby aj na celú tvár.
-m-