Aké chyby najčastejšie robíme pri hľadaní dovolenky

Aké chyby najčastejšie robíme pri hľadaní dovolenky

Dovolenka je čas, kedy jednoducho vypneme, nemyslíme na problémy, nemyslíme na prácu a venujeme sa len sami sebe a svojim rodinným príslušníkom. Asi väčšina z vás, čo tieto riadky čítajú, by chcela, aby bola dovolenka takmer každý týždeň. Bohužiaľ, zarábať treba a na dovolenku počas roka pomyslíme najmä cez zimu a počas leta.
Keď však hľadáme dovolenku, viete, akých chýb sa dopúšťame? Týchto.

Berieme prvé, čo nájdeme

Nech už si hľadáte dovolenku na Sardínii, v Taliansku alebo v Turecku, neberte hneď prvé, čo nájdete. Hľadanie dovolenky si vyžaduje, aby ste pri počítači a na pobočkách cestovných kancelárii boli dlhšie, ako ste spočiatku predpokladali. Jedine tak si dokážete nájsť cenovo prijateľnú dovolenku do vami vysnívanej destinácie.

Nepozrieme si zaujímavosti v okolí

Každá krajina ponúka turistom množstvo krásnych historických pamiatok. Bohužiaľ Slováci akosi pozabudli na to, že okrem leňošenia pri mori s kokteilom v ruke môžu navštevovať aj okolité mestá v blízkosti destinácie, kde dovolenkujú. Zistite si ešte predtým, ako si samotný zájazd zajednáte, lokality, ktoré stoja za návštevu. Čo viete, možno iná dovolenková destinácia, ktorú ste si vyberali, bude mať viac zaujímavosti v okolí ako tá, ktorú ste si už zaplatili.

Nepozeráme recenzie

Pri pozeraní dovolenkových destinácii si nepozeráme recenzie na miestne hotely, resp. celé dovolenkové destinácie. Recenzie priamo od klientov vám vedia napovedať podstatne viac, ako informácie priamo od cestovných kancelárií. Uvedomte si, že nekupujete najnovšie modely dámskych poltopánok. Kupujete dovolenkový pobyt, ktorý stojí niekoľkonásobne viac ako poltopánky.