6 znamení, že váš vzťah nefunguje

6 znamení, že váš vzťah nefunguje

Mnoho ľudí žije v nefunkčných vzťahoch jednoducho preto, lebo im to z nejakých dôvodov vyhovuje alebo nevedia nájsť v sebe silu a odísť.
Na začiatku býva všetko krásne, lenže ak sa na vzťahu nepracuje, postupne upadá. Ktoré znamenia sú jasným signálom toho, že je načase nazbierať odvahu a pozrieť sa pravde do očí?

1. Stali sa z vás spolubývajúci

Život vo dvojici je o vzájomnej láske, porozumení, kompromise, spoločne trávených chvíľach a úprimnom záujme o toho druhého. Ak má každý svoj život, svojich priateľov či dokonca nového partnera, takýto vzťah dávno stratil svoj význam. Dvaja ľudia sa s najväčšou pravdepodobnosťou odcudzili natoľko, že cesta späť bude len veľmi ťažká.

2. Intímny život je v troskách

Už si nepamätáte, kedy ste sa naposledy milovali? Prišli ste na to, že váš partner vás už fyzicky nepriťahuje? Zrejme nastal čas na uvedomenie si reality a následné konanie.

3. Partner je sukničkár, žiarlivec, alkoholik, násilník alebo nemá sebadôveru

V tomto prípade niet nad čím premýšľať. Možno vás partner po nevere, scéne plnej žiarlivosti či častom alkoholovom opojení presviedča, že sa to viac nestane. Opak je pravdou. Opakuje sa to so železnou pravidelnosťou. Treba si uvedomiť, že v tomto prípade neexistuje iné riešenie ako odchod. Urobte tak čo najrýchlejšie.

4. Nedokážete sa na ničom dohodnúť

Život vo dvojici je o kompromisoch. Bez nich jednoducho fungovať nemôže. Ak sa neviete zhodnúť na dôležitých veciach, ba ani banalitách, je to neklamný znak toho, že vo vzťahu to škrípe.

5. Nemáte spoločné plány do budúcnosti

Ak partner rozpráva o budúcnosti v množnom čísle, ráta s vami. Ak však plánuje prerábanie bytu, sťahovanie či dovolenku a z jeho rečí je vidieť, že ste úplne mimo, zrejme nie ste pre neho ženou, s ktorou chce stráviť život.

6. Vyhýbate sa jeden druhému

Ak si na čas, v ktorom chodí partner z práce, dáte cvičenie vo fitcentre len preto, aby ste sa mu vyhli, niečo nie je v poriadku. Ak to robí i on a vracia sa až večer, riešte to. Takýto vzťah naozaj nemá zmysel a je potrebné to riešiť, inak ani jeden z vás šťastný nebude.

Ako z toho von?

Ak ste si istá, že vzťah je na konci a niet o čo bojovať, neplytvajte silami. Zachovajte si hrdosť a odíďte. Ak máte pocit, že by sa s tým dalo niečo urobiť a niečo podobné cítite aj z druhej strany, tak sa o záchranu vzťahu ešte pokúste. Keď nič iné, aspoň si neskôr nebudete vyčítať, že ste neurobili maximum. V žiadnom prípade však nebojujte o záchranu vzťahu s problematickými partnermi, ako sú neverníci, alkoholici, násilníci a podobne.

-w-