6 dôvodov, prečo je konjaková špongia lepšia ako klasická

6 dôvodov, prečo je konjaková špongia lepšia ako klasická

Väčšina z nás používa na čistenie pleti vatové tampóny alebo rôzne kozmetické hubky určené na tento účel. Pokiaľ hľadáte niečo prírodné, ideálnou voľbou je konjaková špongia. Aké sú jej výhody?

1. Je čisto prírodná

Konjaková špongia je čisto prírodná, teda vyrobená z rastliny konjak (zmijovca indického), ktorá rastie hlavne v Ázii. Je podobná nášmu zemiaku. To znamená, že neobsahuje žiadne parfumy, farbivá a ani ďalšie pridané látky. Hlavnou zložkou je glukomanán, druh rastlinnej vlákniny. Nechýba ani široké spektrum vitamínov, minerálov, stopových prvkov, proteínov a tukov.

2. Má antibakteriálne a protiplesňové účinky

Konjaková špongia je vhodná na všetky typy pleti. Dokonca ju môžu používať aj maličké deti či ľudia trpiaci ekzémom. Ocenia ju i majiteľky mastnej pleti, pretože sa podieľa na eliminácii akné a „čiernych bodiek“. Okrem toho vyrovnáva pH pokožky.

3. Má vlastnosti produktov 3v1

Konjaková špongia nahradí napríklad prostriedok, ktorým nanášate na pleť čistiaci gél či penu, slúži aj ako píling a masážny prostriedok. To znamená, že po jej použití je pleť nielen vyčistená, ale aj prekrvená a žiarivá.

4. Je vhodná na každodenné používanie

Ak chcete získať krajšiu a mladistvejšiu pleť, používajte špongiu každý deň. Vymeniť za novú sa ju odporúča po dvoch mesiacoch používania.

5. Jednoducho sa používa

Pred prvou aplikáciou treba dať špongiu na 15 minút do nádoby s vlažnou vodou. Pred ďalšími použitiami stačí počkať, kým v kontakte s vlažnou vodou nezmäkne. Ak by ste špongiu dostatočne nenamočili, tak by došlo k poškriabaniu pokožky. Používať sa môže samostatne, poprípade v kombinácii s obľúbeným čistiacim kozmetickým produktom. Po použití sa jednoducho opláchne pod tečúcou vodou a nechá sa vyschnúť na dobre vetranom mieste. Raz do týždňa je vhodné špongiu namočiť na niekoľko minút do vriacej vody, poprípade do vody pridať čajovníkový olej, ktorý disponuje antibakteriálnymi vlastnosťami.

6. Je šetrná k životnému prostrediu

Len si predstavte, koľko vatových tampónov zúžitkujete pri odličovaní a dočisťovaní pleti. Ak denne použijete len 2 vatové tampóny, za dva mesiace to je 120 kusov. Konjaková špongia vydrží až 8 týždňov, čiže je aj ekologická. Po ukončení životnosti môže putovať do kompostu, kde sa rozloží.


-w-