5 vecí, ktoré (ne)robia ženy s krásnymi vlasmi každý deň

5 vecí, ktoré (ne)robia ženy s krásnymi vlasmi každý deň

Investujete veľa peňazí do toho, aby boli vaše vlasy krásne a nefunguje to? Možno robíte chyby v základnej starostlivosti, ktoré sabotujú úspechy v tomto smere. Preto sa inšpirujte jednoduchými zásadami, ktoré robia, či nerobia ženy s krásnymi vlasmi každý deň. Ktoré sú to?

  • Vyhýbajú sa horúcemu

Platí to pre horúcu vodu, ktorou sa sprchujete, ale aj pre fénovanie, kulmovanie či používanie žehličiek na vlasy. Ak už musíte fén či kulmu použiť, ošetrite vlasy ochranným prostriedkom. Pri sprchovaní preferujte vlažnú vodu.

  • Nepreháňajú to s umývaním vlasov

Všetkého veľa škodí a platí to aj pre umývanie vlasov. Vyhnite sa každodennému umývaniu, pretože vlasy oslabuje a navyše sa potom ešte viac mastia. Ak potrebujete mať pocit čistých vlasov každý deň, siahnite po suchých šampónoch.

  • Myslia na hydratáciu pokožky hlavy

Koža na hlave potrebuje hydratáciu rovnako ako pokožka na iných častiach tela. Preto jej ju doprajte! Používajte šampóny, balzamy, masky či kondicionéry, ktoré sú určené na hydratáciu vlasovej pokožky i samotných vlasov. Pri ich používaní myslite na to, že ich treba naniesť nielen na pramienky vlasov, ale aj na pokožku.

  • Pijú veľa vody

Dostatočný pitný režim sa odzrkadľuje nielen na kráse pokožky, ale i vlasov. Ak telu tekutiny chýbajú, vlasy sú mdlé, suché a majú sklon k lámaniu. Preto sa snažte piť veľa vody počas celého dňa. Pitný režim môžete spestriť minerálkami, bylinkovými čajmi, riedenými ovocnými a zeleninovými šťavami.

  • Jedia správne potraviny

Rast, objem a lesk, teda celkový vzhľad vlasov, sa do značnej miery odvíja aj od toho, čo jeme. V prípade, že telu chýbajú dôležité živiny, ako napríklad železo, zinok, proteíny, omega-3 nenasýtené mastné kyseliny, odzrkadlí sa to negatívne aj na kvalite vlasov. Usilujte sa teda o to, aby bol váš jedálny lístok pestrý a vyvážený. Vyhnite sa diétam, ktoré organizmus vyčerpávajú.

  • Vlasy upravujú s citom

Vlasy sú citlivé na nešetrnú manipuláciu. Najviac náchylné sú na poškodenie vtedy, keď sú mokré. Preto vždy používajte prostriedok na uľahčenie rozčesávania vlasov. Opatrné buďte aj pri bežnej úprave vlasov – nešetrné česanie ich oslabuje. Takisto treba dať pozor na nosenie tesných gumičiek či kovových spôn, ktoré dokážu pri častom používaní takisto narobiť poriadnu galibu.


-w-