5 prekvapivých tabu na prvom rande

Slovenskí nezadaní prezradili 5 prekvapivých tabu na prvom rande

-Drvivá väčšina nezadaných Slovákov si myslí, že sa počas prvej schôdzky žiadnych prehreškov nedopúšťa

-Muži chodia na prvé rande radšej ako ženy

Buďte slušní, príďte včas a nerozprávajte o svojich bývalých. Všetci poznáme základné pravidlá prvého rande. Slovenským nezadaným ale vadia aj ďalšie prekvapivé prehrešky, kvôli ktorým šanca na 2. rande klesá na minimum. Prieskum zoznamky Partner na úrovni medzi 400 nezadanými poodhalil prekvapivé tabu na 1. rande a poukázal na prehrešky, ktoré nie sú natoľko závažné, ako si myslíme.

5 prekvapivých tabu na prvom rande:

1. Fotografovanie jedla horšie ako zlé bozkávanie

Fotenie jedla na tanieri alebo fotenie selfie nie sú vnímané príliš pozitívne a dokážu potenciálneho záujemcu odradiť viac ako napríklad zlé bozkávanie alebo nezdvorilosť k personálu v reštaurácii.

2. Kontrola mobilu horšia ako neskorý príchod

Zdá sa, že je naozaj lepšie nechať mobil bokom. Zlý dych alebo neskorý príchod vadí dokonca menej ako nepretržitá kontrola mobilu. Nevhodné narábanie s mobilom dokáže znechutiť každú štvrtú ženu a až každého druhého muža.

3. Veľa bižutérie horšie ako roztrhané rifle

Drvivá väčšina opýtaných Slovákov, ktorých sa zoznamka Partner na úrovni spýtala, dáva prednosť všednému rande pred elegantným. Priveľa bižutérie odradí až každého piateho muža, čo je viac ako napríklad roztrhané rifle alebo športová mikina.

4. Tichá voda brehy nemyje a pozor na témy

Pre takmer 70% opýtaných je horší ten, kto toho moc nenahovorí, ako ten, kto hovorí až príliš. Ženy by si nemali sťažovať na prácu, odradia tým totiž až pätinu mužov. 

5. Čakať dlho s odpoveďou na správu je horšie ako skoré vyznanie lásky

Žijeme v dobe rýchlej komunikácie a vlastne neexistuje výhovorka, prečo s odpoveďou na správu dlho čakať. Odradí to až tretinu záujemcov, ktorí si možno na prvom rande padli do oka. Napríklad skoré vyznanie lásky by vadilo iba 17 percentám.

Ako odísť z nepodareného rande?

Takmer 66 % Slovákov by kvôli prehreškom dokázalo z 1. rande odísť skôr (23 % by to na druhú stranu nikdy neurobilo). Na rozdiel od filmov by to ale neprebehlo formou zahranej choroby alebo falošného telefonátu. Opäť až 66 % opýtaných by jednoducho povedalo pravdu - akokoľvek sa to môže zdať na prvý pohľad kruté.

Psychologička zoznamky Partner na úrovni Salama Marine k tomu hovorí: „Zostaňte na 1. rande sami sebou. Nezabudnite na seba a svoje názory, pretože to je ten najlepší spôsob, ako si niekoho naozaj získať.\"