10 najväčších tabu na prvom rande

10 najväčších tabu na prvom rande

400 členov zoznamovacej agentúry Partner na úrovni prezradilo najväčšie tabu na 1. rande. Chcete, aby vaše prvé rande nebolo zároveň tým posledným? Pozrite si týchto 10 rád:

1.       Fotografovanie jedla horšie ako zlé bozkávanie

 Fotenie jedla na tanieri alebo fotenie selfie nie sú vnímané príliš pozitívne a dokážu potenciálneho záujemcu odradiť viac ako napríklad zlé bozkávanie alebo nezdvorilosť k personálu v reštaurácii.

2.       Kontrola mobilu horšia ako neskorý príchod

Zdá sa, že je naozaj lepšie nechať mobil bokom. Zlý dych alebo neskorý príchod vadí dokonca menej ako neustála kontrola mobilu. Nevhodné narábanie s mobilom dokáže znechutiť každú štvrtú ženu a až každého druhého muža.

3.       Aj pár pohárikov je priveľa

 Nezadaných netrápi až natoľko, či necháte tringelt (pre menej než 1% opýtaných tabu) a dokonca ani to, že zle bozkávate (1%) v prípade, že sa neopijete nadmieru (tabu pre 56%).

4.       Tichá voda brehy nemyje, ale príliš si nesťažujte

Pre takmer 70% opýtaných je horší ten, kto toho moc nenahovorí, ako ten, kto hovorí až príliš. Ženy by si nemali sťažovať na prácu, odradia tým totiž až pätinu mužov.  

5.       Pozor na to, čo si dáte na seba

 Drvivá väčšina opýtaných Slovákov, ktorých sa zoznamka Partner na úrovni spýtala, dáva prednosť všednému rande pred elegantným. Priveľa bižutérie odradí až každého piateho muža, čo je viac ako napríklad roztrhané rifle alebo športová mikina.

6.       Nehovorte o ďalších naplánovaných rande

Kúpili ste si nové pekné auto alebo vlastníte veľký byt? Na rande o tom radšej nehovorte, pretože prílišná samochválu sa vám môže vypomstiť. Tabu je aj hovoriť o ďalších naplánovaných schôdzkach, ktoré máte ešte v pláne. Nesťažujte si ani na bývalých partnerov, najlepšie urobíte, keď o nich nebudete vôbec hovoriť.

 7.       Neposielajte množstvo správ

Akcia - reakcia, inými slovami, je lepšie počkať na odpoveď druhej strany. Až pre 42% opýtaných je tabu, keď niekto posiela nové správy, bez toho, aby počkal na odpoveď.

8.       Čakať dlho s odpoveďou na správu je horšie ako skoré vyznanie lásky


Žijeme v dobe rýchlej komunikácie a vlastne neexistuje výhovorka, prečo s odpoveďou na správu dlho čakať. Odradí to až tretinu záujemcov, ktorí si možno na prvom rande padli do oka. Napríklad skoré vyznanie lásky by vadilo iba 17 percentám.

9.       Myslite na to, že všetko sa dá ešte napraviť

Iba desatina nezadaných by odišla z rande kvôli niektorým vyššie uvedeným prehreškom. Slušnosť alebo viera v lepší priebeh?

10.   Úprimnosť sa vypláca

 Zahraný telefonát alebo falošný ranný míting a s tým spojené skoré vstávanie ako hlavné výhovorky k skorému ukončeniu rande? Až 66% opýtaných Slovákov by jednoducho povedalo pravdu.

Ako opustiť nepodarené rande?

Takmer 66 % Slovákov by kvôli prehreškom dokázalo 1. rande naozaj opustiť (23 % by to druhú stranu nikdy neurobilo). Na rozdiel od filmov by to ale neprebehlo formou zahranej choroby alebo falošného telefonátu.

Psychologička zoznamky Partner na úrovni Salama Marine
k tomu hovorí: „Zostaňte na 1. rande sami sebou. Nezabudnite na seba a svoje názory, pretože to je ten najlepší spôsob, ako si niekoho naozaj získať."