4 tipy, ako dodať vlasom lesk

4 tipy, ako dodať vlasom lesk

Každá z nás chce byť so sebou spokojná. Základnom krásy je vnútorné vyžarovanie, ale veľmi dôležitý je aj zovňajšok, o ktorý sa treba starať. V tomto smere dôležitú úlohu zohrávajú vlasy.
Ako im dodať lesk?

Investujte do vlasovej kozmetiky
Alfou a omegou pre krásne vlasy je správna starostlivosť s použitím vhodnej vlasovej kozmetiky. V tomto smere sa určite oplatí investovať do kvalitných produktov, ktoré vlasy vyživia i ochránia. Nebojte sa experimentovať, vyskúšať viacero značiek a nakoniec si vybrať tú, ktorá vám bude najviac vyhovovať. Pri výbere myslite na to, že daná kozmetika by mala byť určená pre váš typ vlasov. Ak chcete dosiahnuť maximálny lesk, vo vašej kúpeľni by nemali chýbať šampón, kondicionér, maska na vlasy, poprípade výživné sérum. Lesk vlasov môžete tiež dosiahnuť použitím špeciálnych sprejov, ktoré dodávajú lesk.

Pozor na horúcu vodu a vzduch
Ak si vlasy umývate horúcou vodou a potom ich vysušíte fénom, nečudujte sa tomu, že sú bez lesku. Naopak, ak chcete dosiahnuť maximálny lesk, vlasy umývajte vlažnou vodou a nechajte ich vysušiť voľne na vzduchu (alebo ich fénujte šetrným spôsobom). Vyhnite sa tiež používaniu žehličiek na vlasy. Preháňať by ste to tiež nemali s intenzitou umývania vlasov, pretože voda vlasy vysušuje a potom sú bez lesku.

Zverte sa do rúk odborníkov
Domáce farbenie vlasov je stále veľmi populárnou záležitosťou, ale aj tak nikdy nenahradí služby profesionálneho kaderníka, ktorý používa kvalitné produkty a má dostatok skúseností so všetkými typmi vlasov. Okrem farbenia je dôležité aj pravidelné podstrihávanie končekov, inak sa rozštiepené vlasy ničia ďalej. Z času na čas je tiež dobré dopriať vlasom výživnú kúru, ktorých je v ponuke profesionálnych kaderníkov neúrekom.

To, čo jete a pijete, ovplyvňuje aj vzhľad vlasov
Podceňujete pitný režim? Potom pravdepodobne trpíte únavou, ste podráždení i vaša pokožka pôsobí mdlo. Verte, či nie, nedostatok tekutín sa odzrkadlí aj na vašich vlasoch. Preto pite veľa vody!

Okrem vody tiež vlasy vyžadujú tie správne živiny. Pre zdravie i lesk vlasov sú dôležité proteíny, ktoré sú bohato zastúpené v rozličných druhoch orechov, ale napríklad aj vo vajíčkach. Z vitamínov ovplyvňujú rast vlasov hlavne vitamín A a E. Áčko je bohato zastúpené v ovocí a zelenine oranžovej a červenej farby. Vitamín E sa nachádza napríklad v orechoch, semenách a tiež celozrnných produktoch. Okrem toho sú pre vlasy dôležité aj omega-3 nenasýtené mastné kyseliny obsiahnuté napríklad vo vaječných žĺtkoch, rybách či olivovom oleji.

Ďalšie tipy pre lesklé vlasy:
* gély, peny a ostatné stylingové prípravky nenanášajte blízko pokožky hlavy, pretože vlasy mastia
* z času na čas doprajte vlasom kúru s použitím olivového, mandľového alebo kokosového oleja
* s mokrými vlasmi zaobchádzajte šetrne, jemne ich osušte uterákom a češte ich, až keď sú vlhké.

Avokádová maska pre lesk vlasov
Roztlačené avokádo zmiešajte s polievkovou lyžicou medu, pridajte čajovú lyžičku olivového (kokosového, mandľového) oleja a poriadne premiešajte. Naneste na vlasy od korienkov po končeky. Nechajte pôsobiť 30 minút a opláchnite vlažnou vodou.

-m-