4 nápady ako môžete vylepšiť váš rodinný dom

4 nápady ako môžete vylepšiť váš rodinný dom

Vášmu rodinnému domu začína chýbať šmrnc a hodilo by sa mu pár vylepšení? Neustále vidíte, kde všade je priestor na zdokonalenie a pomaly, ale isto premýšľate nad rekonštrukciou? Ak hľadáte tipy, čo všetko by sa dalo zmeniť a radi sa necháte inšpirovať, čítajte ďalej. Prinášame vám pár nápadov, ktoré vám v tom môžu pomôcť.

Extra tip na začiatok: či už vás čaká celková stavba domu alebo len jeho čiastočná či kompletná rekonštrukcia, vždy je najlepšie obrátiť sa na skutočných profesionálov. Kvalitná stavebná firma sa pozná podľa bohatých skúseností, ktoré sú v stavebníctve nad zlato, ale hlavne predovšetkým podľa uskutočnených realizácií, ktoré by vám v rámci portfólia mali byť k dispozícii.

Preto, aj keď plánujete len čiastočnú rekonštrukciu a nehľadáte rovno odborníkov na rodinné domy na kľúč, neváhajte. Kvalitná práca sa v stavebných službách pozná veľmi rýchlo. Bohužiaľ aj tá nekvalitná.

4 tipy, ktoré vylepšia váš dom

Prinášame vám 4 konkrétne nápady na rekonštrukciu vášho domu tak, aby ste čo najlepšie využili váš priestor. Pomôže vám to aspoň základne sa zorientovať v rade možností a rôznych dizajnových riešení, ktoré sú vám dnes k dispozícii.

    1. Kuchynská časť spojená s obývačkou je must!

Dnes je toto spojenie veľmi časté a obľúbené. Niet sa čomu diviť. Ak vo vašom rodinnom dome nájdeme tieto dve miestnosti stále oddelene, s rekonštrukciou prichádza ten najlepší čas na zmenu. Spojením obývačky s kuchyňou vytvoríte centrálne miesto v dome, ktoré vynikne svojou veľkosťou, voľným priestorom a vzdušnosťou. A to je vždy príjemné.  

Okrem vizuálnej stránky, získate aj celú radu praktických výhod. Spomenúť môžeme napríklad výrazné zvýšenie spoločného rodinného času, či výhody počas prijímania návštev, kedy hostí pohodlne usadíte do obývačky a kým im uvaríte kávu, či pripravíte občerstvenie, môžete stále neprerušene konverzovať.

    2. Francúzske okná nie sú len trend

Popularita veľkých okien v poslednom období výrazne rastie. Obľúbite si ich totiž ľahko, pretože nie sú len krásne, ale aj veľmi praktické.

V prvom rade vďaka svojej štedrej presklenej ploche prinesú do vášho interiéru oveľa viac svetla ako klasické svetlá. A to nie je nikdy na škodu. Ďalšou veľkou výhodou je lepšia cirkulácia vzduchu pri vetraní, ktoré sa tak stáva kratším a efektívnejším.

Okrem spomínaných výhody nesmieme zabudnúť na nenásilné prepojenie interiéru s vonkajšou časťou domu. Čo oceníte nielen z estetického hľadiska, kedže ponúkajú nerušený výhľad do bezprostredného okolia, ale aj z hľadiska praktického ako príjemný vstup na záhradu či terasu, čo oceníte predovšetkým v teplých mesiacoch.

3.  Nezabudnite využiť priestor pod schodami

Ak máte vo svojom dome veľké schodisko využite to. Priestor pod schodami môžete premeniť na krásny, nielen dizajnový, ale aj užitočný kútik. Môžete tam napríklad vyrobiť efektnú knižnicu s čitateľským kútikom, vystaviť svoje hudobné klenoty či zbierku vín. Ďalšou možnosťou je využiť priestor na malú komoru, ktorú použijete na skladovanie upratovacích potrieb či sezónneho oblečenia.

4. Kuchynský ostrov. To je extra priestor, ktorý oceníte

Výborný spôsob ako vylepšiť dizajn kuchyne je originálny kuchynský ostrov, ktorý má okrem vizuálneho vylepšenia množstvo praktických výhod. Prináša vám extra úložný a pracovný priestor, ktorý sa hodí do každej kuchyne. Je výhodné vybaviť ostrovček elektrickými zásuvkami a zabezpečiť tak jeho plnú funkčnosť.

Pár slov na záver:

Páči sa vám niektorý z našich tipov? Priniesli vám tieto nápady konkretnejšiu predstavu o tom, ako by vaša rekonštrukcia mala vyzerať? my dúfame, že áno. Nezabudnite sa však poradiť s odborníkmi. Aj pomoc pri plánovaní rekonštrukcie a konzultácie nad návrhmi sú samozrejmosťou každej dobrej stavebnej firmy