4 rady, ako postupovať pri výbere pletiva

4 rady, ako postupovať pri výbere pletiva

Oplotenie domu predstavuje investíciu na dlhé roky, a preto je dôležité vybrať si pevné, odolné, dizajnovo atraktívne a cenovo výhodné pletivo.

Chystáte sa na stavbu plota a chcete, aby vám vydržal bez údržby dlhé obdobie? Preferujete zo všetkých materiálov na zhotovenie oplotenia pletivo? Potom sa vám zídu praktické rady, ako postupovať pri jeho výbere. Čo je dôležité?

Stanovte si rozpočet

Skôr, ako sa začnete obzerať po modernom, pevnom, odolnom a dizajnovo zaujímavom pletive, vyčleňte si na stavbu plota dostatok finančných prostriedkov. Najmä vtedy, ak chcete, aby vám spoľahlivo slúžilo po dlhý čas.
Oplotenie z plotových dielcov patrí medzi najpevnejšie, najodolnejšie a najmodernejšie, no zároveň je finančne neporovnateľne náročnejšie, ako napríklad klasické 4-hranné poplastované pletivo.

Vyberte si typ pletiva

Oplotenie pozemku môžete realizovať inštaláciou 4-hranného pletiva, zváraného pletiva v rolkách alebo zváraných panelov, ktoré patria medzi obľúbené typy drôtených oplotení. Jednotlivé varianty pletív sa od seba odlišujú, okrem iného, aj životnosťou. Napríklad na vysokokvalitnú povrchovú úpravu zváraných pletív v rolkách sa vzťahuje záruka až 15 rokov.

Zohľadnite terén

Terénne nerovnosti dokáže najlepšie kopírovať 4-hranné pletivo. Zvárané pletivá v rolkách sú stvorené pre rovinatý a plynule klesajúci pozemok, inak je nutnosťou robiť odskoky. Myslite na to, keď si budete vyberať konkrétny typ oplotenia. Ak tak neurobíte, značne si skomplikujete jeho inštaláciu.

Nepodceňujte dizajn

Oplotenie domu dotvára jeho celkový vzhľad. 4-hranné pletivo a zvárané pletivo v rolkách sú vhodné na stavbu plotov okolo firiem či stavebných pozemkov. Z hľadiska vyhotovenia sú zaujímavé zvárané panely. Hodia sa na stavbu rezidenčných oplotení.